Последни
Home / Музика / Wrong Fest 2015
Wrong Fest 2015

Wrong Fest 2015

Третото издание на Voinegovtsi Wrong Fest е този уикенд, на 20 и 21 юни. За втора поредна година (първата беше през септември) ще посрещнем астрономическото лято на открито в полите на Стара Планина, на някакви си 15-ина километра от центъра на София. С много, ама много яка музика и един куп периферни забавления и в компанията на стотици симпатяги.

Тази година групите са най-силният коз на Wrong Fest 2015. Този път фестивалът е с много засилено чуждестранно присъствие и то все от брутално силни банди. Начело са британските герои The Subways, които помним категорично с парчето „Rock & Roll Queen“ от саундтрака на филма Рокенрола, както и с еуфоричния им лайв в София през 2012.

Другата страхотна изненада са напълно неудържимите рокенрол фурии от Швеция Truckfighters. Хиперактивният им прочит на стоунър рока ги превръща в едни от любимците на тази сцена в последните 10 години. На живо тримата са толкова необуздани, че свидетели се чудят как не им се откачат главите и не им се пукат ставите. А и нека вметнем изказването на Josh Homme от Queens of the Stone Age в майтапчийско-документалния филм за шведите – „Вероятно най-добрата банда на света“.

В афиша стоят още американската стоунър банда Valley of the Sun, гръцките рокенрол титани Planet of Zeus, които вече свириха в София миналото лято, сънародниците им от фъз/пост-рок бандата Tuber, сръбските рок валяци Tona и румънската рок банда Wooldozer. Пак от Румъния идват и доказаните любимци на родната публика, пънк-ска талибаните Popa Sapka.

От българска страна ще видим Анимационерите, както и завръщането на сцената на фестивала на BabyFace Clan. Ще чуем и видим още Plastic Bo., Kottarashky, преди да го изпратим към Exit в Нови Сад, Marauders Inc., The Flying Detachment и Hayes & Y.

wrong

Естествено, Wrong Fest няма да те остави два дни на палатка без да имаш какво да правиш, докато чакаш бандите да започнат лайвовете си. Ще можеш да играеш футбол, волейбол, тенис на маса, джаги, шах, табла, федербал, фризби, хек и каквото още ти хрумне. Ще има обособена детска зона, а хлапетата до 12 години влизат безплатно (стига да си приготвил декларация за придружител). В безплатната къмпинг зона нощем ще се пали лагерен огън, а на целия фестивал ще има безжичен интернет. За хапването и пийването хората от Wrong Bar са се погрижили да има богат избор за всички, включително и вегетарианско меню.

За да стигнеш до фестивала, имаш няколко варианта. Първият и най-лесен е да запалиш колата и да я напълниш с авери. Другият е да се възползваш от маршрутките, които организаторите са приготвили и ще возят от паметника Левски до феста. Градският транспорт до там пък се извършва от автобусни линии 21 и 22 (от квартал Орландовци). И най-предпочитаният от нас вариант е да се пуснеш към организирания Велоескорт до Wrong Fest 2015, заедно с хората от Велоеволюция. Тази опция ти спестява и 15% от цената на двудневния билет. Защото е готино да си еко и да се придвижваш здравословно.

Ами, не съвсем накратко – това е. Взимай палатка, яке, куче, дете, приятели, усмивка и настроение и посрещни лятото на Wrong Fest 2015.

Билети по 40 лева от Boxoffice, Ticketlogic,
от Wrong Bar или на място на фестивала
Еднодневните са по 30 лева и се продават само на място

Текст: Ивайло Александров за sofialive.bg