Последни
Home / Кино / ”Wind River”: Бялата пустош и индианското лице на смъртта
”Wind River”:  Бялата пустош и индианското лице на смъртта

”Wind River”: Бялата пустош и индианското лице на смъртта

Koри Ламбърт (Джеръми Рънър) е съвременен ловец. Той е загубил дъщеря си и вече не му трябва нищо освен бялата, дива пустош на Уайоминг и спомените за изгубените дни.

Следва по следите хищници, които плячкосват стопанствата в индианския резерват Wind River и се опитва да се съхрани доколкото може за сина си. И така докато не се натъква на труп – 18-годишното местно момиче Натали.

Боса, бягала километри в снега. Както може само един боец. Само той знае какво може да чувства един баща, загубил детето си. На място е изпратена новобранката във ФБР Джейн (Елизабет Олсън), която да поеме случая заедно с местния шериф. Млада, неопитна и съмняваща се тя търси помощта на Кори, който вижда възможност в случая да намери отговори, утеха и отмъщение за собствената си загуба. И така тримата тръгват по следите към вечните индиански полета.

“Wind River” e режисьорският дебют на Тейлър Шеридън, който е известен със сценариите за ”Sicario” на Дени Вилньов и “Hell or High Water” (На всяка цена) на Дейвид Маккензи. Спиритуално изживяване много извън самия сюжет на филма. За загубата и продължаването напред, когато единственият начин да си върнеш любовта е като се оглеждаш в болката.

Кристална нежност в опаковката на трилър и може би най-добрата роля на Джеръм Рънър досега.

Обикновени истории от живота.

P.S. Саундтракът е подписан от Ник Кейв и Уорън Елис.