Последни
Home / Кино / „Wilson“: Един мизантроп търси щастие
„Wilson“: Един мизантроп търси щастие

„Wilson“: Един мизантроп търси щастие

Уилсън (Уди Харелсън) вече разминава 40-те, самотник, изтъкан от противоречия и със собствено мнение по всеки един въпрос във вселената.  Един странен мизантроп, който търси хората, за да им обясни какви нещастници са.

Негативен тип, който може да провали деня на всеки, но е убеден, че самият той има право на щастие.

Жена му (Лора Дърн)  е спряла да го обича преди 16 години. Един ден си е тръгнала, направила е аборт и не е обърнала поглед към него. Той обаче продължава да я помни и за да продължи напред решава да я открие.

Тя е изплувала от наркотиците и работи като сервитьорка, опитвайки се да спаси каквото е останало от живота й. Освен това има изненада за него – не е направила аборт.

Тя е дала дъщеря им (Изабела Амара) за осиновяване, но това не е проблем за Уилсън. Той решава да я намери и да събере отломките от някогашното си семейство.

”Wilson” (2017) на Крейг Джонсън e хитра комедия, която върви по границата на тъгата и надеждата към вечната идея за втория шанс.

Главните роли все едно са писани за Уди Харелсън и Лора Дърн, които са страшни чешити и в истинския живот и вероятно не са се затруднили да влязат в образите.

Филмът е направен по едноименната графична новела на Даниел Клауелс.