Последни
Home / Новини / Walk: Exhibition in Three Acts – изложба на Явор Боянов
Walk: Exhibition in Three Acts – изложба на Явор Боянов

Walk: Exhibition in Three Acts – изложба на Явор Боянов

Cryptid Art Space представя

Явор Боянов

Walk: Exhibition in Three Acts

“Не можем да чуем петминутен разговор, без да узнаем за объркването. То е навсякъде около нас и нашият едничък шанс сега е да го пуснем да влезе. Единственият шанс за промяна е, ако отворим очите си и съзрем хаоса. Това не е хаос, чийто смисъл можеш да откриеш.” /Самюъл Бекет/

С изложбата в три действия “Walk”, Cryptid Art Space ви кани на разходка из неведомото творчество на художника Явор Боянов.

Първо действие: Кондензирана хаос супа

(1-ви август – 12-ти август, 2022)

Акцентът в първата част на експозицията е върху картини от серията “Cut-ups” (2019 – 2020), в които авторът експериментира с техниката на вербално колажиране, използвана от писателя Уилям Бъроуз като средство за “разбиване на реалността”. Изображенията са придружени от кратки абсурдни текстове, формирани от изрязани думи на случаен (и не толкова случаен) принцип.

Второ действие: Орденът на Черната Сълза

(15-ти август – 26-ти август, 2022)

Втората част представя гротескните адепти от (полу)въображаемия Орден на Черната Сълза. Дванадесетте портрета от тази серия са важен компонент от концепцията на Явор Боянов за артиста на Новата Епоха, развита в изложбата “Еонът на Постартиста” през 2018 г. в галерия “Ракурси”.

Трето действие: Наслади се на объркването

(29-ти август – 13-ти септември, 2022)

Финалната част е селекция от произведения от различни артистични периоди на автора, като са включени и няколко нови композиции от последната му самостоятелна изложба реализирана през месец юли 2022 в Благоевград.

Работното време на Cryptid Art Space е всеки делничен ден от 15:00 до 19:00 ч.