Последни
Home / Интервюта / Охлювът е със спираловидна черупка: Виктор Маринов за новия албум на Vataff Project:
Охлювът е със спираловидна черупка: Виктор Маринов за новия албум на Vataff Project:

Охлювът е със спираловидна черупка: Виктор Маринов за новия албум на Vataff Project:

Vataff Project е име, което сигурно си срещал. Ако пък до днес не си чувал музиката на Виктор Маринов, сега е доста подходящ момент. Петият му албум носи името „Solьmen“ и излиза след месец, а представянето му е на 23 февруари в клуб MAZE. Свързахме се с него и го помолихме да съедини няколко произволни думи в изречения. Без много мислене. Както му идва отвътре. Специално за Lunatic.bg

Новият албум казва се „Solьmen“, означава „охлюв“ на родопски диалект. Охлювът наднича и от визията на обложката на албума. Според езика на символите охлювът е свещен знак на лабиринта и търсенето. И само тези, които притежават сакралното познание, могат да открият центъра на спиралатa.

Какво още?

Охлювът е със спираловидна черупка.


23 февруари
е датата, на която новият албум идва в София, директно от студиото на Виктор в Родопите.

Родопите… Невероятно място.

Мястото е там, където се чувстваш добре. Целият свят. Плановетe – нова музика, концерти, партита, път.

Любимата ми история от миналото е тази, която ме кара да се усмихвам. Мотивацията за настоящето е да откривам новото. Плановете за бъдещето? Само бъдещето ще покаже.

Обичам да бъда себе си. Очаквам да видя какво ще се случи. Надявам се да сме живи и здрави.

За мен традицията е Talisker. Технологията може да помогне. Не понасям студ.

Ритуалът не ме бива по ритуалите. А хората? Без тях накъде ?!

Кой е Виктор Маринов и какво е Vataff Project?

Виктор Маринов е „музикант, композитор, електронна музика, DJ, капитан на пиратска шхуна„. Работи по три основни проекта: Vataff Project, Две Купета, Victor’s Mob.

Vataff Project е микс от електронна музика и автентични инструменти от цял свят. Проектът има пет издадени албума до момента. Участвал е на множество фестивали и партита по света и в България. Vataff Project е отворен и променящ се проект, в който Виктор работи с различни гост-музиканти.

От 2001 насам Vataff Project е смесица от абстракции, eлектронна музика, бийт и етно инструменти от цял свят, придружени винаги с визуално представяне. Проектът има характерен звук и концепция, движеща се на границата на стилове като психеделик, техно, ембиънт и трип-хоп. „Solьmen“ съдържа осем парчета и в настоящия състав музикантите във Vataff са: Виктор Маринов, Веселин Митев (дудук, фояра), Антон Карадимчев (китара и вокали), Росен Захариев – Роко (флюгелхорна, тромпет, перкусии).

А сега накъде? Сърцето винаги казва накъде…

Финално: All we need is love.