Последни
Home / Музика / Градско вълнение
Градско вълнение

Градско вълнение

На 25 октомври в столичния клуб Mixtape 5 ще се проведе URBAN WAVES ’15

Николай Аламанов, организатор на фестивала и фронтмен на Lucky Number Nick, относно как се е зародила идеята: „Когато Флорен Макай от Wank for Peace се свърза с мен относно предстоящата им визита в София, ми хрумна, че това е хубава възможност да направим фест, който да обхване многото нюанси на рока, и да представим авторска музика с послание и заряд, контрапункт на чалга/агро рап стагнацията, която все още комфортно си съществува. Надявам се да стане яко парти и хората, които дойдат, да си тръгнат с усмивка.“

Urban Waves
Местните момчета от BROND пуснаха дебютния си албум този месец. Ню Йоркският лейбъл Magnetic Eye Records привлече BROND още преди тавата да е готова, а четирите парчета бяха мастерирани в Maor Appelbaum Mastering – LA – студиото работило по последния албум на Faith No More.

На 25 октомври сърф-рок бунтарите от LUCKY NUMBER NICK пък ще представят предпремиерно втория си авторски албум. Бандата ще изсвири и някои стари парчета, които се закотвиха за цяла година в топ 10 класациите за алтернативен рок на ReverbNation и KCRW, Santa Monica.

София е една от цели 40 спирки от турнето на ambient rock инструменталистите от TOTORRO и мелодичните хардкор пънкари от WANK FOR PEACE. Двете френски банди са събрали много последователи в социалните мрежи, благодарение на непрестанните си турнета в Европа, Азия и Северна Америка. Пред родна публика ще свирят за първи път, а за WANK FOR PEACE ще е и последен, тъй като това е прощалното турне на групата.