Последни
Home / Музика / Чуй новото EP на UPYR & WHITEHORSE
Чуй новото EP на UPYR & WHITEHORSE

Чуй новото EP на UPYR & WHITEHORSE

Пазете се от настървението на търпеливия.“ John Dryden

След две години трескава творческа и организационна работа днес най-накрая е време да берем плодовете на една впечатляваща колаборация. Мрачният doom монолит UPYR обяви, че дългоочакваният им 12″ общ албум с австралийците WHITEHORSE най-после е онлайн. Физическите носители под формата на винил ще са достъпни съвсем скоро на специално събитие в София през март. Нямаме търпение!

Дотогава двете композиции “Rise of the Mighty Tyrant” и “Webs of Sorrow” могат да бъдат чути и закупени ексклузивно в Bandcamp страницата на групата – тук.

Сътрудничеството между двете банди започна още през 2014, когато UPYR и WHITEHORSE направиха умопомрачителен концерт заедно във вече несъществуващият клуб Jet Rock в София.

Прочети репортажа на Lunatic.bg от този концерт – тук.

Малко след концерта двете банди обявиха, че ще издадат заедно сплит и от тогава сме в напрегнато очакване за това обещаващо издание. В него WHITEHORSE участват с една, почти 19 минутна, композиция. Софийската doom машина се включва с две парчета – съответно 10 и 12 минути. Неотдавна UPYR пуснаха и официален тийзър към „Webs of Sorrow“.

Записите и миксът на страната на UPYR са дело на Кирил Петрушев – Bus-T, който по-късно се включи и като китарист в групата. Мастерингът е поверен на легендата James Plotkin (Khanate, Phantomsmasher, Khlyst, Scorn, OLD, Lotus Eaters, Death Ambient). Фотографията за обложката е създадена от вокала и текстописец на UPYR – Brodnik, а дизайнът е на Brent Stegeman – басист на WHITEHORSE.


Винилът излиза от не по-малко легендарен лейбъл – Vendetta Records, Berlin.