Последни
Home / Кино / Новият „Туин Пийкс“ – чистата хероинова версия на Дейвид Линч
Новият „Туин Пийкс“  –  чистата хероинова версия на Дейвид Линч

Новият „Туин Пийкс“ – чистата хероинова версия на Дейвид Линч

Showtime обяви официално премиерната дата на новия трети сезон на „Туин Пийкс“ – неделя, 21 май.

Лентата на Дейвид Линч и Марк Фрост се връща с цял нов сезон, който ще започне с двучасова серия, последвана от още 17 епизоди. Общо 18 часа.

Showtime ще спази практиката си и ще качи изпреварващо сериала на интернет платформата си. Третият и четвъртият епизод ще бъдат достъпни за абонатите на телевизионната мрежа веднага след излъчването на премиерата.

Действието в новия сезон се развива 25 години след смъртта на Лора Палмър.

„Дейвид Линч е един от най-великите майстори на филми за всички времена. Този „Туин Пийкс“, който ще видите, е чиста хероинова версия на Дейвид Линч“, заяви изпълнителният директор на Showtime Дейвид Невинс (David Nevins ).

В новия сезон освен старите герои – Шерил Лий, Шерилин Фен, Кайл Маклоклан, Дейвид Духовни, Медхен Ейми, ще участват и Тим Рот, Моника Белучи, Том Сайзмор,  Ашли Джъд, Наоми Уотс, Дженифър Джейсън Лий, Лора Дърн, Джеймс Белуши и Ричърд Чембърлейн.

Интересното е, че в актьорския състав са се намърдали много музиканти, сред които Еди Ведър и Трент Резнър.

Самият Дейвид Линч също ще се включи в ролята на агента от ФБР Гордън Коул.

Очаква се саундтракът да е отново на Анджело Бадаламенти.

Дейвид Линч и Марк Фрост обясниха по-рано, че сезонът е мислен и сниман като един цял филм, който впоследствие е бил нарязан на отделни епизоди.

Първите сезони на „Туин Пийкс“ излязоха през далечната 1990 година и оттогава завръщането на поредицата е обект на непрекъснати спекулация. Едва през 2015 година обаче Дейвид Линч потвърди, че обмисля нов сезон. Марк Фрост пък доразви поредицата в книга, която наскоро бе преведена и на български.