Последни
Home / Кино / „Туин Пийкс“ се върна още по-психеделичен
„Туин Пийкс“ се върна още по-психеделичен

„Туин Пийкс“ се върна още по-психеделичен

Двадесет пет години след попадането на специален агент Дейл Купър в Черната дупка и срещата му с убитата Лора Палмър, която му обеща да се видят 25 години по-късно, срещата наистина се случи.

Но струваше ли си чакането?

Сериалът „Туин Пийкс“ (Twin Peaks), който бе завладял с психиделичната си стилистика и държеше в напрежение телевизионната публика, се завърна на екран още по-странен, по-заплетен и по-напрегнат от преди.

100 % сюрреализъм, мрак и ужас от Дейвид Линч. 

Третият сезон на поредицата се доближава много повече до някои от последните му филми като „Мълхоланд Драйв“ (2001) и „Изгубената магистрала“ (1997) отколкото до предишните епизоди.

Мистиката в атмосферата и в сюжета от стария сериал е подсилена не само операторски и режисьорски, но и благодарение на съвременните кинотехнологии. Продължението е бавно, странно и зловещо.

Старите почитатели, а и феновете от по-ново време ще останат приковани пред екрана с широко отворени очи, с мозък даващ накъсо какво всъщност се случва и трескаво търсещ връзката му с предишните истории.

Не е сигурно дали това ще стане ясно дори накрая.

Интересно за онези зрители, които живеят със спомена за предишния сериал, ще е да видят след 25-годишна пауза Кайл Маклоклан, Шерил Лий, Шерилин Фен, Пеги Липтън, Ричард Беймър, Дана Ашбрук, Хари Дийн Стантън и много други звездни актьори, които не просто продължават, а дозаплитат историята на малкото градче Туин Пийкс, разположено в подножието на върховете близнаци.

Много от феновете на сериала обаче коментираха в социалните мрежи, че са разочаровани от произведението на Дейвид Линч. Според някои критици актьорската игра също изоставала.

Едно е ясно – осемнадесет седмици подред феновете ще следят всяка понеделник вечер меко казано интригуващите части на новия сезон на „Туин Пийкс“, който е режисиран изцяло от Дейвид Линч.

Той е и съсценарист с Марк Фрост, с когото са и съизпълнителни продуценти заедно със Сабрина С. Съдърланд.