Последни
Home / Музика / Live: TRYSTH|ALLOCHIRIA|DIMHOLT|RYVULET
Live: TRYSTH|ALLOCHIRIA|DIMHOLT|RYVULET

Live: TRYSTH|ALLOCHIRIA|DIMHOLT|RYVULET

Гръцката Post-Sludge група ALLOCHIRIA, българската Black Metal банда DIMHOLT и берлинската Post-Rock/Post-Doom група RYVULET ще свирят в столичния Bar ZAR (ул. Цар Самуил 50) на 29 март, неделя. Към честването се присъединява и софийската Atmospheric Post-Metal група TRYSTH.

Началният час на събитието е 20:00 (вратите на клуба отварят в 19:00 ч.), а входът на място ще бъде 12 лева. Пуснати са и  25 промо билета на цена 10 лева тук до изчерпване на количеството.

TRYSTH е Atmospheric Post-Metal група от София, съществуваме от края на 2005 г. и в момента се състои от Георги – барабани, Асен – китара, Явор – бас и вокали. В края на 2014 г. триото издаде своя дебютен албум “Soulchambers” (излязъл и на касета чрез Serpent Eve Records).

Чуй албумът им “Soulchambers” 

DIMHOLT – Групата е създадена през 2003 г., а в настоящия си състав е от 2007 г.: Woundheir – вокали, Асен – китари, Румен – китари, Явор – бас и Станимир – барабани. През 2014 г. излезе дебютният им албум “Liberation Funeral”, момчетата направиха минитурне с VRANI VOLOSA и THE REVENGE PROJECT в Румъния, бяха съпорт на ROTTING CHRIST в София.

Албумът “Liberation Funeral” е тук.

RYVULET са Post-Rock/Post-Doom група от Берлин.

Да предприемеш нещо като пътешествие през безкрайните ландшафти – да пътуваш сам през мистериозни долини, следвайки гневните реки към огромните планини. Може би тези думи ще ви напомнят за Post-Rock групата на съседа ви? Julien (ударни), Philipp (китара), Vinc (китара) и Bennet (бас) поемат в друга посока: целият път е проучен в обратно направление, всеки детайл на маршрута се потапя в тъмната маса на забравата. Минималистични и спокойни Ambient пасажи, вървят ръка за ръка с мрачни и тежки рифове. Тези елементи идват заедно и създават мрачна атмосфера.

Allochiria е Post-Sludge група от Атина, Гърция. Те се формират през 2008 г. и издават едноименно EP през 2010 г. През януари 2014 г. сами издават техния първи дългосвирещ албум, озаглавен “Omonoia” [забележка: omonoia означава “мир” на гръцки език, но също така това е наименованието на централния площад в Атина]. Бандата е свирила на множество концерти в различни гръцки градове.

Албумът “Omonoia” може да бъде чут на http://allochiria.bandcamp.com

Allochiria са свирили с Jungbluth и Lentic Waters в Атина, Гърция през април 2014 г. и с Deafheaven през май същата година. Те се представиха с голям успех на Rockstadt Extreme Music Festival в Ръшнов, Румъния през август 2014 г., получавайки множество положителни оценки. В момента групата организира своето първо европейско турне през пролетта на 2015 г., като част от него е датата в Bar ZAR на 29 март.

Музиката им често е сравнявана с тази на Neurosis, Isis, Amenra и Cult of Luna, текстовете са на теми, свързани с човешките отношения в обществото, корупцията, която определя човека в модерните общества, суетните му борби, болезнена рутина и безумни действия.

trysth

Източник: metalhangar18.com