Последни
Home / Музика / True Widow – Avvolgere
True Widow – Avvolgere

True Widow – Avvolgere

True Widow официално е откритието ми за тази година, а Avvolgere (2016) е новият им, брилянтен албум. Няма да изпадам в подробности колко велика е тази банда. Нямам идея защо идват в живота ми чак сега, но съм благодарен, че ги дочаках.


True Widow специализират в относително бавна и донякъде еднообразна музика, наричана понякога stonegaze. Разбира се, деривативните жанрови определения са от Лукавия, но конкретно това дава някаква обща представа за това къде стои бандата в контекста на съвременната алтернативна музика. Триото от Далас включва Дан Филипс на китара и вокал, прекрасната Никол Естил на бас и вокал, а зад най-големите барабани на света стои Слим (Тим Старкс).

Avvolgere е вторият албум на бандата за Relapse Records (след Circumambulation от 2013) и в общи линии продължава линията на мръсни, но феерични китарни извращения в open G, подкрепени от 10 тонна ритъм секция. Парчета като Theurgist и Entheogen се впиват в подсъзнанието и прокарват тъмна пътека към забравени спомени така, както само истински добрата мрачна музика може.

Ако съдя по реакциите на другите, Avvolgere е албум в който или си вклюбен, или ти е безкрайно скучен. Както всъщност и True Widow като банда, изобщо. Истината е, че тази музика влиза бавно, за да остане.

Зверски албум. Слушай го тук.

5,5/6

Ревю: Иван Шентов