Последни
Home / Музика / Tim Holehouse се завръща в България
Tim Holehouse се завръща в България
Снимка: Марица Колчева

Tim Holehouse се завръща в България

Преди няколко месеца от независимия колектив Amek ни довериха, че подготвят почвата за завръщане на невероятния артист Tim Holehouse в България за няколко концерта. Ето, че времето за това дойде! Задават се две участия в София, всяко от тях доста интригуващо, а доколкото познаваме маниера на организиране на събития на Amek, сигурно са скрили и още нещичко в ръкава си и само чакат подходящия момент да ни изненадат.

Миналата седмица Amek обявиха, че заедно с Alarma Punk Jazz Fest откриват експерименталния сезон на 18 септември в Чешки център, София.

a-m_e|k p_47
Част от това е първото участие в България на Skittish Arm (tape loops/ambient/experimental) от САЩ. Хората зад Amek ни подготвят с няколко пестеливи думи за това, което ни очаква след по-малко от месец:

Последните 7 години сме работили с десетки аудио артисти от цял свят. Някак нито един не е бил подобен на другия. Същото важи с пълна сила и за Skittish Arm (US) – проектът на Dylan Burchett . Топли аналогови звуци, delay pops & cracks, привидно безкрайни луупове на лента, които всъщност за различни всеки път… Нямаме търпение да чуем това на живо – уютно седнали и затворени в себе си.

Вторият, но не по значение, повод е очакваното завръщане на стария ни познайник Tim Holehouse, но с нов проект – Ræppen (shamanic drones). Тим Холхаус беше в България преди точно две години с проекта TCH. Припомняме, че преди известно време писахме ласкави думи за сплит му с Mytrip, зад които стоим и днес. Прочети повече тук.

Концертът ще бъде открит от меланхоличния drone на Dayin, страничен проект на Ангел Симитчиев (Mytrip), който тази година издаде дебютния си албум ‘Letting Go of People‘.

Ако по някаква причина сте изпуснали да прочетете какво мислим за този убийствен албум (който, разбира се, имаме на касета), можете да поправите тази грешка като натиснете тук.

Tim Holehouse & Ilko Birov
Освен, че ще представи експерименталната страна на своята музика (под името Ræppen) Tim Holehouse ще отвори за София и голямото си блус сърце на 19 септември в Neu!Berlin.

Тук нещата може би ще изглеждат така:

Специален гост на събитието е израсналият в Канада и понастоящем гравитиращ в Пловдив Илко Биров.

Вторият концерт с участието на Тим започва в 20:30 ч. Входът е свободно дарение, но ние от lunatic.bg се присъединяваме към призива на организаторите наистина да подкрепим Тим, защото така ще може да продължи вечното му световно турне.

Очаквайте подробности от лагера на Amek, които касаят посещението на Тим у нас.