Последни
Home / Кино / ”Тhe Trip”: Британски хумор, храна и Joy Division
”Тhe Trip”:  Британски хумор, храна и Joy Division

”Тhe Trip”: Британски хумор, храна и Joy Division

Път, пейзажи от Северния Албион, британски хумор, малко екзистенциална драмa, музика, наркотици и храна. Това е ”Тhe Trip” (2010).

Отдавна е с култов статус сред любителите на гурмето, но ще се хареса на по-широк кръг, защото гастрономическата тема не досажда и не води филма. Режисьорът на филма Майкъл Уинтърботъм няма за цел да те убеди, че храната е най-важното нещо в живота, но успява съвсем ненатрапчиво да ти пусне идеята, че прекарването около нея има значение.

Актьорът Стив Кугън е нает от „Обзървър“ да обиколи някои ресторанти в северната част от страната. Приятелката му отказва и той решава да вземе със себе си приятеля си Роб Брайдън. Двамата поемат на път с един Range Rover. Лентата хваща веднага с избора на откриващото парче ”Аtmosphere” на Joy Division.

See the danger
Always danger
Endless talking
Life rebuilding

Двамата се движат в епизод от ”Убийства в Мидсъмър”, отсядат в готини хотелчета, срещат интересни хора, хапват и си говорят. Много си говорят.

”Малко прилича на сопол, но има страхотен вкус”

На Стив му се отдават случайните жени, но има проблеми с работата и семейството. Роб пък е язвителен и заядлив добряк, с по-ясни лични граници.

Двамата пътешестват в различни културогични пластове и се търсят в поезията, киното и храната.
С много стил и красота.

И всичко е по-красиво, ако има малко мъгла и лек дъжд.