Последни
Home / Кино / Пътешествието на Вендърс и Селгадо към проповедта на планината
Пътешествието на Вендърс и Селгадо към проповедта на планината

Пътешествието на Вендърс и Селгадо към проповедта на планината

★★★★★★

Филм за един, който рисува света със светлина и сенки. В цялото си пътешествие Вим Вендърс и Себастиано Селгадо търсят човека – солта на земята. От Бразилия, през Лондон и Париж до Руанда и Конго. С един единствен пътеводител – теологията на свободата.

 “The Salt of the Earth” (2014) e поредното документално пътешествие на Вим Вендърс. След историята на музикантите в Хавана, танца на Пина Бауш и цялото човечество, Вендърс ни вкарва в главата на един от най-великите съвременни фотографи. Помага му син Селгадо – Жулиано.

Селгадо казва, че силата на портрета е в тази част от секундата, в която усещаш и разбираш човека срещу теб. Никога не трябва да му взимаш достойнството в кадъра.

Някъде в дъното на обектива са корените и любовта ни. Връзката баща и син и личният път, от който няма излизане. Проповедта на планината и лицето на Бог в хората около нас.

Сълзите и усмивката, очите на децата преди да си отидат без време, робството на златото и новото начало излизат от лентата на Салгадо и ни смазват в човешкия страх от абсолюта.

Виж галерия със снимки на Себастиано Селгадо.