Последни
Home / Новини / Психеделично пътуване с The Myrrors и TFSL
Психеделично пътуване с The Myrrors и TFSL

Психеделично пътуване с The Myrrors и TFSL

Аризонската сайкъделик рок група The Myrrors ще свири в София на 13 октомври по покана на Wrong Fest. Съпорт на американците ще е проектът Tales From The Sleeping Land. Концертът ще се проведе в B-Side на клуб „Mixtape 5“ с начален час 21 ч. Цената на билетите (предварителна продажба) е 12 лв, а в деня на събитието – 15 лв.

The Myrrors са експериментална сайкъделик рок група от Аризона, формиранa в началото на 2007 г.

Nike Rayne (вокали и китара), Claire (бас) и Grant (барабани) записват албума „Burning Circles in the Sky“. Непосредствено след албума им се присъединява и китаристът Cesar Alatorre-Mena.

Групата се разпада през 2009 г., но в крайна сметка е отново реформирана през 2013 г. На следващата година „Burning Circles in the Sky“ е преиздаден в редица ограничени серии, след което групата създава и инструментално EP „Solar Collector“ на касета и винил.

Техният втори студиен албум „Arena Negra“ излиза през 2015 г. от Beyond Beyond Is Beyond Records.

Имаме щастието и съвпадението да ги видим благодарение на Fuzz Club Records, които организират европейското турне на групата. Този път няма да ни подминат, благодарение на организаторите – хората зад Wrong Fest!

TFSL е една формация, чиято музика и история е толкова истинска, че единственият начин да се доближите до разбиране е да чуете музиката им…

Проектът TFSL (Tales From The Sleeping Land) e създаден от Калоян Иванов през 2012 г. Първите два албума записва сам, на изцяло аналогова техника, като първия албум е записван в продължение на цели две години и половина.

Основната идея е албумът да е изцяло аналогов и да не използват никакви семпли или дръм машини при записването му. В момента Калоян работи върху трети албум. Той ще бъде последният, който ще запише сам. Днес TFSL е състав от петима музиканти, като всеки се изявява в съвсем различен стил, но всеки един от тях проявява пълна отдаденост да участва в този проект. Името на групата пък всеки може да го тълкува както си поиска….

The Myrrors

Проектът TFSL (Tales From The Sleeping Land) e създаден от Калоян Иванов през 2012. Първите два албума е записал сам, на изцяло аналогова техника, като първият албум е записван в продължение на две години и половина.

Основната идея е албумът да е изцяло аналогов и да не използват никакви семпли или дръм машини при записването му. В момента Калоян работи върху трети албум и той ще бъде последният, който ще запише сам.

Вече TFSL е състав от петима музиканти, като всеки от тях се изявява в съвсем различен стил, но всеки един от тях проявява пълна отдаденост да участва в този проект. Името на групата всеки може да го тълкува, както си поиска…

The Myrrors

Медиен партньор са Alarma Punk Jazz Fest, за което им благодарим за подкрепата.“

Линк към събитието във фейсбук – тук.