Последни
Home / Новини / The Magwomb & NxMx: ANTI-RECORDS в Cryptid Art Space
The Magwomb & NxMx: ANTI-RECORDS в Cryptid Art Space

The Magwomb & NxMx: ANTI-RECORDS в Cryptid Art Space

The Magwomb & NxMx
ANTI-RECORDS
30 октомври – 4 ноември 2023

Cryptid Art Space ви кани на уникална поп-ъп изложба от анти-плочи на експерименталните артисти NxMx и The Magwomb. Анти-плочите са музикални винилови плочи, които са обработени така, че да се превърнат в шумни записи. Това е вид експериментално изкуство, предизвикващо идейните и естетически представи за музика и звук. Анти-плочите са част от по-широкото движение на нойз музиката, което изследва различни форми на звукова дисторсия и абстракция. Не всички анти-плочи могат да се пускат на грамофон и да възпроизвеждат звук. Има и такива, които са създадени само като визуални или концептуални изрази. Това са т. нар. unplayable анти-плочи, които са били третирани по различни начини, за да станат непригодни за слушане – например стопени, продупчени, оцветени, залепени или разбити. Aнти-плочите поставят под въпрос идеята за музика и звук като изкуство и култура. На тях също може да се гледа и като форма на протест или критика към музикалната индустрия и консуматорското общество.

Изложбата „Anti-records“ на The Magwomb и NxMx ще бъде открита на 30 октомври 2023 г. от 18:00 ч. и ще продължи до 4 ноември 2023 г.

NxMx е артист експериментиращ между звука и визуалното. Повлиян е от дадаизма и виенския акционизъм. Изкуството му е тясно свързанo с пост-индъстриал/нойз субкултурата и естетика. През 2008 г. основава лейбъла Abandonment и до ден днешен е главна движеща сила в него. The Magwomb черпи вдъхновение от Хаос магията и дадаизма. В творбите си използва всякакви материали и намерени предмети. При него творческия процес е сведен до свободна игра без предварителен замисъл и крайна цел.

Cryptid (гр. София, ул. „Димитър Трайкович“ 1) е арт пространство съсредоточено върху представянето на алтернативни и експериментални творци.