Последни
Home / Кино / „The Florida Project“: Бедността като приключение
„The Florida Project“: Бедността като приключение

„The Florida Project“: Бедността като приключение

„The Florida Project“ на режисьора Шон Бейкър е ода за силата на човешкия дух да преминава през предизвикателствата и да защити свободата си. На всяка цена.

Филмът проследява живота на група наематели в изпаднал мотел до местния Дисниленд. Историята се върти около 6-годишното момиченце Муни (Бруклин Принс) и майка й Хейли (Валерия Кото).

Те са затънали в бедност, но Хейли винаги съумява да излезе по някакъв начин от калта и да остане с момиченцето си. Продава фалшиви парфюми на туристите, краде, лъже и понякога спи с мъже за пари.

Малката Муни, татуирана на бедрото на майка си, живее лудо детство, което споделя с приятелите си Скути и Дженси. Животът й е приключение.

Примката на безпаричието обаче се затяга около Хейли и Муни и става все по-трудно да се измъкнат от нея.

Другият главен герой е Боби (Уилям Дефо) – човекът, който движи нещата в хотела. Събира наемите, оправя каквото се развали, разправя се с наемателите. По-малко строг, с повече съчувствие.

Животът такъв какъвто е в хотел „Вълшебния замък“, а и където и да е другаде. Без илюзиите, но през детско око.

Това е поредният нискобюджетен шедьовър на Шон Бейкър, след като проби с „Таngerine„. Toй успява да комбинира актьори с натурчици, като така вкарва усещането за 100% истинност, без да изпада в документалистика.