Последни
Home / Кино / “The End of the F***ing World“: Серии за ценители
“The End of the F***ing World“: Серии за ценители

“The End of the F***ing World“: Серии за ценители

Джеймс (Алекс Лоутър) е на 17 и вярва, че е психопат, който копнее да извърши убийство.

Живее с баща си, който му е подарил ловен нож, още на 13, тъй като му се е видяло неприемливо да му подари мачете.

Алиса (Джесика Бардън) също е на 17 и мрази живота с майка си, доведения й баща и техните близнаци.

Носи странно кожено яке, останало от истинския й баща и с пленителна лекота умее да се забърква в неприятности.

Умее и да танцува.

Тя го е набелязала за гадже, а той нея за жертва на мечтаното от него убийство.

Привлечени един от друг, двамата се впускат в едно прелестно бягство от реалността, за да се сблъскат челно с истинския живот и той да ги удари безмилостно.

Макар да разказва историята на двама тинейджъри “The End of the F***ing World“ , не е тийнейджърски филм. Той преплита в себе си комедия, социална драма, роуди и със сигурност ще спечели сърцата на любителите на британските филми.

С напредванто на историята Джеймс и Алиса все повече се превръщат от тийнейджърите, които не бихте искали да имате вкъщи, в тийнейджърите, които някога сте били – започвате да ги харесвате, разбирате и искрено да им стискате палци да успеят в своята авантюра.

Всичко е опаковано в много музика, подбрана специално от китариста на славните Blur Греъм Коксън. В подборката му влизат парчета на Mazzy Star, Buzzcocks, The Spencer Davis Group и други.

Филмът е базиран на едноименния комикс на Чарлз Форсман, който коментира, че няма никакви планове да прави продължение на книгата, но не знае дали сериалът ще има втори сезон.

На въпрос дали би искал да гледа продължение на тв шоуто, Форсман отговаря: “И да, и не. Харесва ми историята, каквато е и е направена по наистина перфектен начин. Но разбирам и че след последната сцена всички крещят “Не“ и искат да разберат какво се случва с тези деца по-нататък“.