Последни
Home / Новини / ТДК с нов албум и турне
ТДК с нов албум и турне

ТДК с нов албум и турне

Пловдивската анти-рок група ТДК ще представи своя първи албум в четири български града. Албумът се състои от 9 композиции поднесени в нетипичен за албумните среди формат, като заедно с музиката в албума ще има придружаваща книжка/карта, която да служи за пътеводител на слушателя.

В кулминация на своето 4 годишно съществуване – ТДК са устремени да представят своите творения по запомнящ се начин, като промоционалния за албума концерт в Терминал 1 ще бъде със съдействието на софийската фолккор чета Khanъ. Двете банди вече веднъж са концертирали заедно – през август миналата година в клуб „Маймунарника“.

Концертът в Терминал 1 е на 23.02.2017 г. с начален час 21:00. Билетите на предварителна продажба в мрежата на Eventim.bg са на цена от 10 лв, като на място те ще струват 12. Броят им е ограничен до 450 и се препоръчва предварителното им закупуване.

В своя роден град – Пловдив, бандата ще концертира в новосъздадения клуб VOID с подкрепата на група The Lefties на 04.03.2017 г.

Във Велико Търново концертът ще е на 10.03.2017 г. – ден преди този във Варна, като изявата там ще е в гостоприемния клуб Melon.

Във Варна, където бандата ще стъпи за пръв път, концертът ще е заедно с победителите от „Голямото Рок Междучасие“ – Bloodrush в клуб Vintage 33 на 11.03.2017 г.

В перспективата на ТДК предстои издаването на останалите 2 от 8-те кратки клипа, които  служат за обогатяване на цялостната картина, която ще създава самият албум. Както и споделяне на информация относно идейната платформа по която албумът е граден. Оставащите клипове ще бъдат публикувани всяка седмица.

КОИ СА ТДК?

ТДК са пловдивска формация, която сама нарича стила си „анти рок“. Създадена през 2012 г. Групата залага твърдо на определена стилистика и изключително характерно звучене и дискурс. Текстовете са само на български език, а музиката може да се отличи с всичко от ню-метъл/алтърнатив до пост-рок/пънк.

След като набират популярност в Пловдив покрай собствената си инициатива „Последните Първи“, група ТДК стъпва стабилно и на софийска почва под промоутърството на организацията Wrong Fest. В началото на 2016г. разпродава напълно съвместния си концерт с Млък! в култовия „Строежа“ , като от там следват съвместен концерт с Tuber (който генерира толкова голям интерес, че в последния момент трябва да бъде преместен в A-Side на клуб Mixtape5 поради липса на билети), участие на Грешната сцена на Wrong Fest 2016, Мога Фест – Етрополе, фестивалите Капана Фест и Shake That Хълм в Пловдив и т.н.