Последни
Home / Музика / Група ТДК с crowdfunding кампания за записване на втори албум
Група ТДК с crowdfunding кампания за записване на втори албум

Група ТДК с crowdfunding кампания за записване на втори албумCrowdfunding кампанията на пловдивската група ТДК започва на 4.09.2019 в платформата IndieGoGo и ще продължи 30 дни. Записите на албума ще се осъществят в читалище, откъснато от цивилизацията, съвместно с екип от български и чуждестранни професионалисти.

Вторият албум на българската група ТДК на име “Успех” ще бъде реализиран чрез създадена от групата краудфъндинг кампания. Тя носи името “Help TDK Avoid Disappointment” и представлява директно финансиране на албума и прилежащите към него видеоклип и артуърк от страна на феновете. В замяна групата предлага различни възнаграждания, измежду които предварително закупуване на албума в различни формати, билет за таен концерт или специално пътуване, организирано от групата. Разбира се, ще има и изненади.

Кампанията можете да видите тук: https://igg.me/at/uspeh

Бандата си е поставила за цел да събере 3000 евро, които, освен самата музика, ще финансират различни видове артуърк, видеоклип и още от акциите, въвличащи по различни начини феновете, с които бандата е известна.

Ако финансовата цел не бъде постигната – всички средства ще бъдат върнати, тъй като посочената сума е възможно най-малката за реализиране на обещаните от бандата неща.

Албумът на ТДК ще бъде записан в читалище, намиращо се в отдалечено село в източна България. Причината за нестандартния избор, е че основната концепция за създаването на музиката в албума се е родила именно там. Така то представлява единственото възможно и адекватно пространство за постигането на “Успех”.

За практическото осъществяване на записите ТДК са осигурили български екип от звукови инженери, които да проведат процеса по записване, а миксирането и мастерирането ще бъдат поверени на канадския инженер Джеси Гандър, който специално ще пропътува разстоянието до България за целта. Гандър е основен отговорник за записите и микса на песните на банди като Japandroids, Brutus и Comeback Кid.

Кампанията започва на 04.09 в 10:30 сутринта и ще приключи точно 30 дни по-късно.

Повече информация на следните линкове:

https://www.facebook.com/TurDomKean
https://igg.me/at/uspeh