Последни
Home / Музика / ТДК пуснаха ново парче
ТДК пуснаха ново парче

ТДК пуснаха ново парче

Преди броени дни пловдивската банда ТДК изкара на бял свят новото си творение, което се нарича „Еврен“. Ако и вие се чудите какво по дяволите значи това, ще ви кажем: „еврен“ е дума на странджански диалект и общо взето значи „змей“, но и „вселена“ Бандата определя песента като „вдъхновен от планинското, от природното и от чисто човешкото 6 минутен пейзаж от звуци, рисуващи картини в съзнанието на слушателя“.

Парчето изтече още миналия петък, но само за тези, които доброволно са продали душите си (и мейлите си) в сайта на ТДК и прилежащия нюзлетър. Чуй го тук:

От бандата продължават да търсят вдъхновение и да си взаимодействат не само със заобикалящата среда, но и с хората. В специален и доста засукан словесно прес-релийз ТДК „приканва всеки, който може и почувства за нужно – да заснеме със своя смартфон или камера видео (на планински пейзаж, горска пътека, морски релеф или всяка една природна форма, която е израз или подтиква към душевни вълнения и провокации), което да изпрати на фейсбук страницата на ТДК.

С получените кадри бандата ще направи своеобразно fan made видео към песента „Еврен“, което по техните думи ще направи песента още по-автентична и близка до всеки един. Единственото изискване е кадрите да са заснети с не по-малка резолюция от 720p. Всеки участвал ще бъде изрично споменат и възнаграден със специален fan промо package от бандата.“

В осъществяването на песента е участвал и Александър Михайлов (кавал) от Acoustic Corporation, а пък аrtwork-ът е дело на Теодор Георгиев. Песента е записана в студио F1 Records в Пловдив от, и с помощта на, продуцента Васил Вълчев.

Кои са ТДК

ТДК
ТДК са едни свежи агенти от онзи град с тепетата, които бачкат доста здраво и напоследък все по-често попадат в полезрението ни. Свирят интригуваща и пипната музика с разнообразни влияния. Текстовете са на български, което е свежо. Падат си по обстоятелствените описания и когато става дума за представянето на музиката им, не се притесняват да работят в различни направления – наскоро пуснаха филма „Последните първи“ (за който писахме тук), а на сайта им е пълна лудница (в добрия смисъл) от картинки и думи.

ТДК са Никола Николов (вокали), Марио Попов (китара), Веселин Петров (баскитара), Димитър Пенчев (ударни) и Звездомир Михалев (китара).