Последни
Home / Кино / ”Stronger”: Джейк Джиленхол в клуба на големите
”Stronger”: Джейк Джиленхол в клуба на големите

”Stronger”: Джейк Джиленхол в клуба на големите

”По-силен” (”Stronger”) на режисьора Дейвид Гордън Грийн разказва вдъхновяващата история на Джеф Бауман (Джейк Джиленхол), който губи и двата си крака при атентата на маратона в Бостън през 2013 година, но се превръща в символ на надеждата за хиляди хора.

Джеф е несериозен и никога не идва, когато е обещал. Заради това приятелката му Ерин (Татяна Маслани) го зарязва няколко пъти. Решен да докаже, че на него може да се разчита, той решава да я изненада като отиде да я гледа на маратона в Бостън, в който тя участва.

В навалицата, той се сблъсква с един от атентаторите, а секунди по-късно избухва взривът, при който Джеф губи и двата си крака, но оцелява.

Следват месеци на трудно възстановяване, в които се редуват болката, депресията, самосъжалението и желанието да продължиш напред без да си сигурен как.

Джейк Джиленхол прави поредната си силна роля след „Nocturnal Animals“, „Demolition“ , „Everest“, „Nightcrawler“, „Prisoners“, която се очаква да му донесе номинация за Оскар. С брилянтна актьорска игра му партнират Татяна Маслани в ролята на приятелката на Джеф Ерин и Миранда Ричардсън в ролята на майка му –Пати Бауман, която е обсебена от идеята целият свят да разбере за геройството на сина й.

Докато подготвят филма, Джейк Джиленхол и Джеф Бауман се сближават и стават приятели.

”Аз съм преди всичко циничен, но Джеф изкара това от мен. Не познавам друг, който да дава толкова радост на хората.Той промени живота ми”, казва Джиленхол за прототипа на героя си.

Той споделя, че е прекарал една година в света на Джеф и през цялото време се е съмнявал дали ще се справи с ролята. В един момент обаче е осъзнал, че Джеф също е бил в подобна ситуация – той не е бил сигурен дали ще отговори на очакванията на другите към него.

”Нашата култура има истинска, почти болезнена нужда от герои.  Ние обаче не разбираме каква тежест изпитват тези хора”, казва актьорът.

Джейк Джиленхол и Джеф Бауман

Джейк Джиленхол и Джеф Бауман