Последни
Home / Новини / Soundgarden и Били Корган – още малко сол
Soundgarden и Били Корган – още малко сол

Soundgarden и Били Корган – още малко сол

Враждата между Soundgarden и Били Корган не е от вчера. Тъкмо когато феновете позабравят за нея, тя бива подклаждана или с някоя статия в медиите (моля), или чрез някое изявление от замесените музиканти.

Наскоро китариста на Soundgarden Ким Тейл каза в интервю за The Dallas Observer следното: “Убедени сме, че ако и четиримата харесваме албума, той ще излезе добър. Не разчитаме на един член на групата да решава всичко. Сигурно знаете за кого говоря, но няма да назовавам имена”, очевидно визирайки обсесивната лидерска мания на Корган.

Корените на всичко това са още от 90-те, но раздора получава ново развитие и е наторен допълнително със събирането на Soundgarden през 2010. Тогава Били обвини групата, че правят това за пари, или по-точно беше следното: “Когато Soundgarden се събраха и просто свиреха старите песни, беше велико. Бях им фен, на това, което бяха. Но сега е само за пари.”

Ответният отговор е засилено присмехулен и включва фразата “и от кога точно имаме нужда от пари”. Последното изявление на Тейл само доказва доброто разбирателство между музикантите, които иначе харесваме.