Последни
Home / Кино / Какво правят хората между две песни? Терънс Малик разказва
Какво правят хората между две песни? Терънс Малик разказва

Какво правят хората между две песни? Терънс Малик разказва

Изящно заснет, новият филм на режисьора Терънс Малик (Terrence Malick) „От песен до песен“ (Song to song), разказва една любовна история, съставена от няколко по-малки съпътстващи я връзки. Филм за любовта в различните й проявления и етапи – за красотата, опустушителната й сила, ревността, съмненията, триъгълниците, обсесиите и всичко останало, което разрушава връзката.

Филмът разказва фрагментирано и в разбъркана последователност преплитащите се истории на две двойки от музикалния бранш– композиторите Фей (Руни Мара) и Б.В. (Райън Гослинг) и продуцентът Кук (Майкъл Фасбендер) и сервитьорката Ронда (Натали Портман).

Действието се развива в Остин, Тексас, а повечето от снимките са направени по време на музикалния фестивал Austin City Limits, като с епозидични роли блесват иконите Пати Смит, Иги Поп, Джони Лайдън, ”Ред Хот Чили Пепърс“.

Рок енд рол, купони, секс, танци и една обувка, останала на полилея. От песен до песен, от целувка до целувка…

Снимките на филма траят едва 40 дни, но монтажът на кадрите отнема шест години, което някак си личи през цялото време.

Красиво заснети бавни сцени, в които сюжетът и случващото се са само загатнати или бегло маркирани, но цялата история остава разпокъсана и начупена.

Спиращите дъха кадри живеят свой собствен живот и някак не разказват историята.

Самият режисьор казва в една от последните си публични изяви, че спира да снима филми без ясно структуриран сценарий.

Като достойнство на предпочитания досега от него стил на работа той изтъква възможността да се уловят спонтанни моменти вместо да пълниш целенасочено квадратчета, робувайки на сценария.

Сега обаче Малик е готов да се откаже от този стил и да предложи нещо различно.