Последни
Home / Новини / Няма връзка: SNADE с нов албум и концерти в София и Пловдив
Няма връзка: SNADE с нов албум и концерти в София и Пловдив

Няма връзка: SNADE с нов албум и концерти в София и Пловдив

Светът е голям и свежа нова музика дебне отвсякъде. Това е причината днес да си запознаем с пловдивската банда Snade, създадена от съученици в една езикова гимназия през 2017. Днес те имат чисто нов албум, наречен Няма връзка, който представят със серия концерти – два от които са тази седмица в първия и втория по големина градове в България:

15.04.2022 СОФИЯ • SNADE, OVERHOOK, ЗАСЛОН LIVE @ КУПЕ (SNADE ALBUM PROMO)
17.04.2022 ПЛОВДИВSNADE + FEEDBACKER LIVE @ UNDER CITY (SNADE ALBUM PROMO)

Snade сами определят стила си като пост-пънк/гръндж/алт рок. Казват, че името на групата идва от въображаемо създание, хибрид между котка и охлюв. Не сме сигурни как работи това – ще трябва да ги попитате сами. След като записват 5 песни за EP-то си Body Fluids през 2019, за 2-3 години групата събира достатъчно репертоар за дългосвирещ албум. Сега той вече е факт, и носи заглавието Няма Връзка. Съдържа десет парчета, половината на родния български език, другата – на английски.


След много пот, кръв и сълзи (с други думи – последните две гимназиални години) групата постепенно започва да се изразява на родния си, красив и богат език, без да забравя и английските си песни, които остават част от тях и тяхната история. Албумът се отличава с по-зрели композиции от дебютното EP, но не се губи младежката енергия и непредсказуемост. Зачестява съчетаването на два вокала: този на Ирина и този на Никола. Няма Връзка е записан, миксиран и мастериран от Иван Стефанов, познат като фронтмен на група Froyd, както и човекът зад техните записи и на други млади банди. По негови думи „най-добрият запис“, който е правил.

Като свои музикални вдъхновения за албума Snade посочват банди като Queens of the Stone Age, КПД-0, Slaves, Sorority Noise, Nirvana, Otoboke Beaver и 100 gecs.

Чуйте тук сингъла към албума: