Последни
Home / Новини / Smashing Pumpkins преиздават “Adore”
Smashing Pumpkins преиздават “Adore”

Smashing Pumpkins преиздават “Adore”

Когато излиза през 1998 година, албумът “Adore” на Smashing Pumpkins озадачава критици и почитатели със звученето си, в което забележимо почти липсва китарният звук, асоцииран обикновено с групата. Албумът е интимен, вглъбен, меланхоличен. И силен. И въпреки първоначалното объркване се превръща в класика.

“Adore” отваря нова врата в кариерата както на Pumpkins, така и на Били Корган. Той е първият без барабаниста Джими Чембърлейн, който освен колега е и добър приятел на Били. Чембърлейн, който непрекъснато се бори със зависимостта си от наркотиците, в края на 90-те е принуден да напусне групата, към която отново се присъединява по-късно, за да се оттегли окончателно през 2009.

Освен липсата на своя приятел, Корган има и други проблеми. Песните “For Martha” и “Once Upon a Time” са за наскоро починалата му майка, “Ava Adore”, “Crestfallen”, “Pug” и “Annie Dog” за развода с жена му и проблеми в отношенията с жените. “Blank Page” е може би с най-язвителния текст, който Били някога е писал.

16 години по-късно групата е в съвсем различен състав, като Корган е единственият оригинален член. Наскоро сегашната басистка, Никол Фиорентино, обяви, че брилянтният “Adore” ще бъде преиздаден и официално ще бъде разпространен на 23 септември тази година.

Албумът ще излезе в четири различни формата, и ще включва 107 записа, сред които отпаднали от оригиналната селекция песни, като “Blissed and Gone”, “Malice, Callous and Fools”, “Let Me Give the World to You”, и други. В шестте диска ще има още демо версия на албума, изпълнения на живо, както и акустични варианти на някои от песните.