Последни
Home / Музика / Sevensy – Finally Infinite [Mahorka]
Sevensy – Finally Infinite [Mahorka]

Sevensy – Finally Infinite [Mahorka]

Новият албум на Остин Брукс aka Sevensy излезе през април от легендарния български лейбъл Mahorka.

По един или друг начин времето между дебюта на Sevensy„Beacon“ (2007) и „Finally Infinite“ (2018) изглежда безкрайно. Въпреки това завръщането му е брилянтно!

Разбира се, през всичкото това време Sevensy не спи, а продуцира различни тракове и ремикси, включени в няколко жестоки компилации.


В ръцете си държа „Finally Infinite“ [mhrk197] на касета, което само по себе си е доста изпълващо преживяване. Музиката е еклектична, но последователна и подчертано хипнотична. Светъл ембиънт, успокояващи звукови пейзажи и комплексен подход към електрониката.

„Finally Infinite“ определено не е албум, който се разбира от едно слушане, което често е знак за истински добра и устойчива на времето работа.

Усещането са композиция и текстура във всяко от 10 парчета в тази забележителна селекция е различно и оставя приятния вкус на граничещо с перфекционизъм внимание към детайла. Още повече, че звученето и настроението в албума определено започват да градират около средата му (с „Channels“) и плавно преминават от класически ембиънт, през акустични импресии в „4evr flow“ и „Forknee“ към приказна експериментална психеделия („Decaying into light“).

Супер саундтрак за спокойна неделя, но и за сърфиране върху градските вълни – на слушалки в метрото, например.

Направи си услуга и чуй този албум, а в идеалния случай – поръчай си касета от тук (докато още има).

Ревю: Иван Шентов