Последни
Home / Новини / Septicflesh се завръщат в България през 2015
Septicflesh се завръщат в България през 2015

Septicflesh се завръщат в България през 2015

Septicflesh се завръщат за концерт в България през 2015г. Шоуто на дет метъл групата от Гърция е потвърдено за 9-и март. То ще се състои в голямата зала на клуб Mixtape5 в София и ще бъде подгрято от две банди.

Първата също идва от Атина и е специален гост на шоуто. Това е Lucifer’s Child – проект на George Emmanuel от Rotting Christ и екс-Chaostar. Амбициозният китарист събира състав за новата формация, в чийто редици влиза и Stathis Ridis от Nightfall, с която свири метъл, в който има много мрак, но и груув. В момента момчетата работят над дебютния си албум, песни от който ще представят ексклузивно на живо в София. Името на втората подгряваща група засега се пази в тайна.

След концерта у нас гърците тръгват на турне с Moonspell, което стартира на 12-и март.

Septicflesh явно са сред фаворитите на френския лейбъл Season Of Mist, към който се присъединиха през 2007г. Под крилото на компанията те осъществиха три успешни албума: Communion (2008), The Great Mass (2011), Titan (2014). The Great Mass показа добри резултати множество класации в специализираните медии за „Албум на месеца“, „Албум на годината“ и прочее, а за да го представи на живо групата обиколи света. Тази година излезе албумът Titan.

Съвсем скоро към групата се присъедини барабанистът Kerim „Krimh“ Lechner (екс-Decapitated, екс-Behemoth), който дойде на мястото на напусналия по-рано дългогодишен барабанист на Septicflesh – Fotis Benardo.

Повече инфо тук. 

Източник: Live & Loud