Последни
Home / Музика / Exclusive stream: savmart & KSEA – Transcendence
Exclusive stream: savmart & KSEA – Transcendence

Exclusive stream: savmart & KSEA – Transcendence

 savmart & KSEA са ембиънт дуо от Сърбия и техният дебютен албум Transcendence излезе официално тази седмица от софийския лейбъл Kontingent Records като лимитирано издание на касета и дигитален даунлоуд.

Благодарение на тясната връзка между Kontingent и Lunatic.bg имаме удоволствието да представим тази изключително интересна селекция от феерични, почти медитативни ембиънт импровизации ексклузивно в неговата цялост.

savmart & KSEA – ексклузивен стрийм на целия албум Transcendence в Lunatic.bg

[bandcamp width=350 height=655 album=3805273192 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 package=4112282426]


savmart & KSEA е проект на Чаба Рац (синтезатори) и Иван Ташич (китара), а първият им общ албум е плод на няколко импровизирани сесии, записани в Белград по време на най-горещите дни на лятото на 2020 г.Нямаше концепция. Ние не знаехме, че правим албум и не сме си и мечтали за това да бъде издаден. Но докато слушах част от записите, които направихме, си казах, че някои моменти са твърде добри за да останат само за нас.“ – споделя Чаба пред Lunatic.bg*

И двамата сме родени и израстнахме в Сърбия, но аз прекарах 15 години от живота ми в Унгария.“ казва още той. „След като срещнах любовта на живота си се преместих в Белград през 2019 и попаднах на първия соло албум на Иван в една класация на „най-доброто от местната сцена” за 2018. Отне ми точно половин минута да реша, че искам да работим заедно, за това му писах във Фейсбук, поговорихме малко и осъзнах, че живеем буквално на 250 метра един от друг. Така започна всичко.

*Очаквайте пълното интервю с Иван Ташич и Чаба Рац на страниците на Lunatic.bg

Снимки: Дуња Бојчић