Последни
Home / Музика / Saturated Pixels с ремикси на Doesn’t Frogs и Fragile!
Saturated Pixels с ремикси на Doesn’t Frogs и Fragile!

Saturated Pixels с ремикси на Doesn’t Frogs и Fragile!

Докато чакаме излизането на дебютното EP на Saturated Pixels, групата пусна два нови ремикса. От бандата (съставена от познати лица от софийския ъндърграунд – Ангел Додов и Любо Брашненков) разкриха, че историята на парчето Whisper датира от преди няколко години. Вокалите са дело на Valeska Jakobowicz от Хановер, а музиката – на проекта FRAGILE! (в който е и един от членовете на Saturated Pixels – Любомир Брашненков).

FRAGILE! Feat. Valeska Jakobowicz – Whisper (Saturated Pixels Remix)

Второто парче е ремикс на новия трак на великолепните Doesn’t FrogsHeat and Flash, който се очаква да стане част от новия албум на нойз-поп групата. Оригиналът можете да чуете в последния подкаст на Lunatic.bg, посветен на забележителните концерти в София през месец май (линк).

Doesn’t Frogs – Heat And Flash (Saturated Pixels Remix)

За парчето от Saturated Pixels казват: „Вдъхновени от новия трак на нашите приятели Doesn’t Frogs направихме наш прочит на парчето. С тях ни свързва общия джем-проект WeAre NoRobots.“

Последните новини около Saturated Pixels са, че  дебютното им EP „Photons“ ще излезе съвсем скоро през платформата abcd със съдействието на Иван Шопов (COOH/BALKANSKY)

Ето и къде можете да чуете на живо Saturated Pixels съвсем скоро през лятото:

3-6 юни
• малък горски фест

8 юни
• NEON LIES (zagreb, HR) / Saturated Pixels / Rosenquarzexpress at MAZE – част от Alarma Punk Jazz Fest

15-17 юли
• Artmospheric Festival


Saturated Pixels са сравнително нова българска музикална формация, която вдъхва живот, така да се каже, на звуците в космосa в съчетание с мистификацията на собствените им въображение и ум. Музиката, която те правят, е като филм, който гледате, чувате и живеете. Кадри нахлуват в ритъм и танцуват, като умиращи свръхнови или движещи се влакове в тъмните гори на забравени градове.


Вижте още за групата в Lunatic.bg +
live видео към парчето Space Caravan: тук

Снимка: Жоро Аранжоро