Последни
Home / Новини / Пост Култура: Mathcore легендите Rolo Tomassi с концерт в София

Пост Култура: Mathcore легендите Rolo Tomassi с концерт в София

Британската mathcore банда Rolo Tomassi ще изнесе концерт в София, заедно с американската experimental metal банда Cryptodira, по покана Пост Култура – на 19.07.2019 в клуб Mixtape 5.

Билети за събитието вече могат да бъдат намерени в мрежата на bilet.bghttps://bit.ly/2XMjOcD

“Time will die and love will bury it.”

Това е заглавието на последния албум на британското чудо Rolo Tomassi, които човек спокойно може да нарече “една от най-важните банди за експерименталните жанрове въобще”.

Те започват съществуването си от желанието на Eva и James Spence (брат и сестра), които на ранна възраст откриват, че агресивната, експериментална музика, DIY подхода към организиране на събития и издаване на музика, и тематики вариращи от митологични образи, до наблъскани с LSD сънища са това, което те ще правят с животите си.

Съвместната им дейност започва с крещене в колата на родителите им, за да могат да избият срама. Той избягва и на негово място идва името Rolo Tomassi – което пък е продукт на един диалог във филма L.A. Confidential. Накратко от там се разбира, че Rolo Tomassi е еманация на страх.

От там те вървят редом до Architects, Dillinger Escape Plan, Jane’s Addiction, Diplo (по дяволите), Oathbreaker и редица други, с които споделят сцени и правят албуми.

Интересен е списъкът с вдъхновения на бандата. Те споменават разпадналите се вече DEP, като влияние, което може да се намери у всеки член от бандата. За други краски пък обвиняват The Mars Volta и сценичното поведение на At The Drive-In. Разбиват се на King Crimson (наричат Rolo Tomassi полираните, съвременни King Crimson), Blood Brothers (естествено), Eva се намира в Goldfrapp, а очаквано влияния се намират и от Converge, John Coltrane и Brian Eno.

Rolo Tomassi са еталон за музика, предназначена за изпълнение на живо. Непрестанно движение, невероятен звук, безумна прецизност и разнообразие, което да придава на създаваните от музиката образи повече от статичността на разстоянието между музикант и публика и не твърде много, че пространството да се пренасища. Rolo Tomassi ще представят формата на хубавата съвременна музика.

Съпорт група на събитието ще бъдат американците от Cryptodira, които са и официален съпорт на турнето на Rolo Tomassi.

Млада група с един тон ефекти на разположение и поглед в директната и агресивна музика. Трудно ни е да кажем много неща за тях, тъй като не сме живели с тяхната музика все още.