Последни
Home / Музика / Психонавтика за напреднали: Rocket Psyence Night
Психонавтика за напреднали: Rocket Psyence Night

Психонавтика за напреднали: Rocket Psyence Night

Имаме удоволствието да ви поканим на пилотния епизод на Rocket Psyence Night. Събитието цели да даде трибуна за новoзараждащите се течения в българската сцена като psychedelic & neo-psychedelic rock, surf, shoegaze, neo-postpunk и др., в лицето на различни DIY музикални проекти.

Ще се проведе на 14 май, в 19:30 ч. в B-side на club *MIXTAPE 5*. Входът е 10 лв.

Бандите организират всичко сами – от изработването на рекламните материали, до цялостната промоция и провеждане на събитието. Адмирации за което!

Rocket Psyence Night

Artwork: Емануела Беловарски

Кой ще свири:

Nick Chongi & Chichi –  Бандата е създадена през 2013 от Никола Чонгаров – Чонги, като соло китарен проект. Издава първото си ЕP „ Songs from the Back of a Van”, същата година.  Песните са измислени по време на пътуването из Европа на Българският национален отбор по ски, част от който е Чонги. През 2014 към него се присъединява Владислав Христов – Чичи на барабани.

Групата се радва на голям успех в Пловдив, а от време на време, може да се видят и чуят и в столицата. Вече ги познавате от съвместното им участие със сръбската power surf банда Threesome в София. Двамата се определят, като rock’n’roll банда със сериозни влияния от блуса и калифорнийската surf сцена.

The Black Swells – garage rock банда стартирала през 2014 година. Създадена е от Миро, който поема китарата и вокалите и Крум от Doesn’t Frogs, който този път сяда зад барабаните. Не са излизали на сцена досега, което прави събитието още по-специално. Повлияни са от редица psych/surf/garage rock банди като The Black Angels, Thee Oh Sees, Night Beats, The Growlers и др.

Comasummer neo-psychedelic rock, генериран в електрически вакуум. Бандата е създадена през 2013 от китаристите Владо и Пламен. Стартират проекта, като дуо и започват да записват песните си в импровизирано домашно студио. По-късно към тях се присъединяват Николай (участвал в записите на втория албум на Obsidian Sea) на орган, Веселин (бас) и Деси (барабани). След дебютния им концерт, тази година в Чешки център, предстои да пуснат и първото си ЕP “Out of the Sun”.

Групата е вдъхновенa от neo-psychedelic rock музиката и групи като The Black Angels, The Brian Jonestown Massacre , The Warlocks, The Black Mountain. Повлияни са и от shoegaze банди като Skywave, Weekend, The Horrors и др. Иска им се да има повече подобни банди на родната сцена. Надяват се, че събитието ще постави тези основи.

Doesn’t Frogs – блиц от шумен neo-post punk и романтично-деструктивен noisepop. Също създадени през 2014 от Мартин (синтове) и Крум (китара). Към тях се присъединява и Серж (преди във Voyvoda) на барабаните. Повлияни са от съвременни coldwave/post-punk/shoegaze банди като The Soft Moon, A Place To Bury Strangers, Tropic Of Cancer и др.

За кратко време са готови с първите си парчета, които изпълняват на взривоопасен дебютен лайв  в Кино Космос в Пловдив. Познавате триото от съвместния им концерт с норвежците STAER и от разтърсващите му самостоятелни лайвове. Определят стила си като “post-apocalyptic noise pop from hell”. Определение, което несъмнено описва френетичните им изпълнения на сцена.

Още информация свързана със събитието