Последни
Home / Музика / Какво ще се случва на Rocket Psyence Fest 2016?
Какво ще се случва на Rocket Psyence Fest 2016?

Какво ще се случва на Rocket Psyence Fest 2016?

Rocket Psyence е колектив, сформиран през 2015 от членове на групите Comasummer и Doesn’t Frogs. С цел да се даде трибуна на новозараждащите се в България музикални течения neo-psychedelia, surf, shoegaze, noise-rock и др., на 14 май 2015 избухна концерт под името Rocket Psyence Night. В него участваха Nick Chongi & Chichi, The Black Swells, Comasummer и Doesn’t Frogs.

Точно една година по-късно се явява неговото продължение – Rocket Psyence Fest, който ще се състои на 13 и 14 май в B-Side на столичния клуб Mixtape 5.

Освен че двудневният фестивал ще покаже нагледно развитието на трите родни групи Comasummer, Doesn’t Frogs и The Black Swells година по-късно, организаторите му целят да запознаят българската публика и с креативни музиканти от Гърция и Македония, които все още не са натрупали богат опит и международна популярност, но, за които тепърва предстои да се говори.

За хедлайнери на двете вечери условно са определени гръцките групи Psychedelic Trips to Death и Whereswilder. Казваме „условно“, защото този няма да е като другите фестивали – всяка от групите ще изпълни сет, с продължителност поне един час, за да представи авторския си материал в пълнота и дълбочина. Не за друго, ами, защото има какво да се чуе от всяка една от 6-те банди. В момента всяка от тях е в студио или скоро й предстоят записи на нов албум, така че на този фестивал ще имате възможността да чуете един куп чисто нови, неиздавани досега парчета.

13 МАЙ: ROCKET NIGHT

The John

The John

Фестивала ще открият The John & Space Rebel Gang от Скопие, Македония. Те са енергична млада група, която моментално ще вдигне градуса със своя ударен блусарски сайк рок. Група, която ще стане любима на феновете на The Brian Jonestown Massacre от периода ’96-’98 г. Ние сме од Скопjе – пеят те, идвайки да ни представят най-свежото от македонския рокенрол.

Втори на сцената ще се качат Doesn’t Frogs – оригинална нова банда от София, съчетаваща френетичната електроника на The Soft Moon със суровия счупен рок на Sonic Youth без капка жал и пощада за публиката. В момента записват втория си албум и са много надъхани, затова моля не водете с вас малки деца без тапи за уши и без дългосрочен график за посещения при психолог!

Doesn't Frogs; Photo by Joro Aranjoro

Doesn’t Frogs; Photo by Joro Aranjoro

Гръцката група Psychedelic Trips to Death ще забие последна на сцената на първата вечер. PTTD са мрачни шугейз/сайк рокъджии от Солун, Гърция, които ще ви потопят в море от сладка безнадеждност, наследена от The Jesus and Mary Chain, Singapore Sling и най-тъмната страна на The Brian Jonestown Massacre. С две думи – много симпатични младежи, които със своята поява ще запълнят една сериозна празнина в програмата на столичните клубове. За съжаление, само за една вечер, но пък точно навреме, за да бъдете сред първите, които ще чуят парчета от предстоящия им албум.

PTTD

PTTD

14 МАЙ: PSYENCE NIGHT

Втората вечер ще открият The Black Swells. След неприлично добрия си дебют по време на Rocket Psyence Night, софийското шумно сърф рок трио издаде EP, взриви няколко концерта с безкомпромисния си енергиен заряд и сега се завръща с нови експлозиви. Те също са в студио, но докато чакате новия албум, освободете предпазителя и запейте One Shot.

На сцената ще ги последват Comasummer от София, които през последната година свириха къде ли не и с кого ли не, за да ви заразят с пандемичния си сайкъделик рок. Ако някой все още е резистентен – не се съпротивлявайте, няма как да не ви влязат под кожата, особено с новите си парчета. Comasummer стартират първото си турне, съвместно с Whereswilder, именно от сцената на Rocket Psyence Fest 2016.

Whereswilder

Whereswilder

Фестивалът ще закрият Whereswilder от Атина, Гърция. На 800 km от родния си град, те ще дойдат, за да ви облъчат с нежната радиация, довела до техния мутирал в неизвестна посока стоунър и сайкъделик рок с вокали а-ла Джон Ленън. Всъщност, посоката изобщо не е неизвестна на тези от вас, които слушат първото LP на Tame Impala всяка сутрин на път за работа.

Ако не го правите, време е да започнете, като добавите и брилянтния дебютен албум на Whereswilder, за да имате време да наваксате, преди появата на следващата им тава след няколо месеца.

Rocket Psyence Fest 2016

ВХОД:

Специален двудневен билет – предпродажба: 20 лв.*
Двудневен билет на вратата: 25 лв.
Еднодневен билет на вратата: 15 лв.

*Специалният двудневен билет на предпродажба е в лимитиран тираж от 100 бр. Всеки билет съдържа 3 безплатни кода за теглене на дигитално копие на албумите на Comasummer, Doesn’t Frogs и The Black Swells. Кодовете са индивидуални и могат да бъдат използвани само веднъж на следните сайтове:

https://comasummer.bandcamp.com/
https://doesntfrogs.bandcamp.com/
https://theblackswells.bandcamp.com/

Местата за покупка на предварителен билет са:

The Wrong Bar
The Egg Bar
Бар Ателието 

Бар The Muse
Клуб Neu!Berlin 

Следете и събитието във Facebook – тук