Последни
Home / Кино / Rock ‘n’ Roll: Грозното лице на вечната младост
Rock ‘n’ Roll: Грозното лице на вечната младост

Rock ‘n’ Roll: Грозното лице на вечната младост

★★★★★★

В новия си филм „Rock ‘n’ Roll“ Гийом Кане е актьор на средна възраст, който води улегнал живот с приятелката си Марион Котияр, която също е актриса и сина им. И в киното, както и в живота, е все по-търсен за улегнали роли на баща и дори…дядо, каквито подхождат на възрастта му.

Подмятания на негова по-млада колежка, че времето, в което е бил със статут на рок звезда е безвъзвратно отминало и е изпаднал от списъка на желаните от жените секссимволи, го засягат жестоко и той развива комплекс, който го кара отчаяно да доказва, че още е млад.

Гийом е още по-смазан от това, че не среща разбиране от приятелката си Марион, която е на върха на своята слава и е по-търсена за роли отвсякога.

Една комично-тъжна история за уродливото лице на шоу бизнеса, който сдъвква и изплюва актьорите, за да ги смени със следващото поколение. Освен кино индустрията филмът осмива и отказа на главния герой, който е събирателен образ на много звезди от шоубизнеса – да се приеме такъв какъвто и да е отворен за новите роли в различните етапи живота си.

От пиянските запои, през фитнеса и анаболите до пластичните корекции Гийом търси своето младо аз и все по-малко прилича на себе си.

Така е заплашен да погуби не само кариерата си, но и собственото си семейство. За щастие близките ни, за разлика от шоу бизнеса, ни виждат със сърцето си и не съдят само по външния вид.

„Ако мислиш, че си твърде стар за рокенрол, значи си”. Леми Килмистър.