Последни
Home / Кино / Смешно-тъжното бягство на Антъни Бурдейн
Смешно-тъжното бягство на Антъни Бурдейн

Смешно-тъжното бягство на Антъни Бурдейн

Филмът на режисьора Морган Невил „Roadrunner: A Film About Anthony Bourdain“ (2021) вероятно има за цел да отговори на въпроса защо харизматичният готвач, писател и шоузвезда се отказва сам от перфектния си на пръв поглед живот. Но едва ли някой може да го направи, защото никой не знае какво става дори в собствената му глава.

Антъни Бурдейн се самоубива на 61 години и шокира света. Всеки си мечтае да работи „Антъни Бурдейн“ и е трудно да се осмисли личния му избор.

Невил се опитва да разкрие Антъни Бурдейн, като проследява живота му през погледа на най-близките му.

До 40-ата си година Бурдейн е инкогнито шеф готвач, борещ се със зависимости и разни други духове. Някъде тогава той пише първата си книга „Поверително от кухнята“, която става бестселър и той се превръща почти за ден в нов човек с нов живот.

Започва да пътува и така 20 години. Пътуване, което се превръща в бягство. Разделил се с първата си съпруга, с която е от дете, Бурдейн намира любовта отново. Става баща и се бори до края на живота си със страха дали може да е добър баща. После отново намира любовта и я губи.

Във филма се появява брат му Крис и майката на детето му, които споделят своите истории за него, но не и последната жена, в която се влюбва Бурдейн – италианската актриса Азия Ардженто. Малко преди самоубийството му папараци я снимат в прегръдка с друг мъж.

Филмът е оцветен от любимите парчета на Бурдейн, а приятелите му Иги Поп и Джош Хоум се появяват, за да донарисуват образа му.