Последни
Home / Кошче / 26 стъпки в моята посока: фотографска изложба в помощ на зависими
26 стъпки в моята посока: фотографска изложба в помощ на зависими

26 стъпки в моята посока: фотографска изложба в помощ на зависими

Интересна благотворителна изложба предстои в края на месеца (24 юни), организирана от нископраговия център за работа със зависими Къща „Посока“, ателие „ФотоФози“ и АРЗ „Солидарност. „26 стъпки в моята посока е тематична изложба на 26 фотографии, направени от клиентите и екипа на програмата към Асоциация за рехабилитация на зависими „Солидарност„.

Организаторите споделят: 

През последните месеци АРЗ „Солидарност“ отгледа най-малките си деца – нископраговия център Къща „Посока“ и фотографското ателие „ФотоФози“.

За месеците след откриването на центъра, в „Посока“ посрещнахме повече от 20 клиенти, на които съдействаме с целия си ресурс за подобряване качеството им на живот и намаляване на вредите от активната зависимост. За нас ще бъде удоволствие, чрез едно културно събитие да споделим с вас нашия опит и да ви благодарим за подкрепата, без която всичко би било много по-трудно за постигане.

„ФотоФози“ е ателие, създадено от успешно завършили клиенти на рехабилитационната програма на „Солидарност“ с подкрепата и участието на екипа. Дейността му се състои в организирането на семинари, които да въведат клиентите, които в момента са във фаза на рехабилитация, във фотографското изкуство и чрез него да подпомогнат процеса си на възстановяване и социално включване.

© ФотоФози

Кадър от селекцията на изложбата – © ФотоФози

Мисията на Къща „Посока“ е да подпомогне повишаването на качеството на живот на зависими хора с много нисък социален статус, които живеят на улицата или в изключително лоши битови условия. Организацията предлага подслон в чиста и защитена среда в рамките на работното време на центъра, пералня и сушилна, топла напитка, подкрепяща комуникация и при нужда консултация с адвокат, психиатър или психолог. Извън услугите, които предлага центъра тези хора имат много други нужди. Целта на „Посока“ е да отговори или да посредничи за това да могат клиентите ни да получат подкрепа на своите най-базови човешки потребности.

Копия на всички експонати от изложбата ще могат да бъдат закупувани на символична цена, както на събитието, така и след това, когато изложбата ще се пренесе в онлайн-пространството на страницата на Къща „Посока“ във Фейсбук. Събраните от изложбата средства ще бъдат използвани за закупуване на хигиенни и козметични материали от първа необходимост за клиентите на „Посока„.

Част от селектираните фотографии - © ФотоФози

Част от селектираните фотографии – © ФотоФози

Изложбата „26 стъпки в моята посока“ ще се състои на 24 Юни 2016 г. (петък) от 18:30 ч. в градината на Къща „Посока“ на бул. Сливница № 109

Линк към събитиетотук.