Последни
Home / Музика / Overdriven Dreams – Decay (2020)
Overdriven Dreams – Decay (2020)

Overdriven Dreams – Decay (2020)

Неотдавна публикувахме интервюто на Мартин Луканов (Amek) със сръбския китарист Урош Костич. Неговият самостоятелен проект Overdriven Dreams трябваше да има лайв на 13 март, който за съжаление не се състоя заради въведените извънредни мерки и ограничаването на придвижването от западната ни съседка. С или без концерт, албумът “Decay” излезе няколко дни по-късно.

[bandcamp width=100% height=120 album=104241404 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 tracklist=false artwork=small]

„Overdriven Dreams се превърна в мое алтер его преди около година. Проектът се роди от нуждата да изкажа любовта си към експериментирането с китари, синтезаторите и лентовите манипулации по начин, който не е свързан с безкрайните часове импровизации в репетиционната или у дома.“

Разпадът в „Decay“ е документиран през зимния период на 2019 г. и началото на 2020 г. като отговор на една студена и далечна атмосфера, обгръщаща творческия процес. Ефирните звукови кадри, които чуваме на записа, по същество са замислени чрез манипулиране на касетни ленти, гранулирани синтезатори и записи на терен. Всичко това е гарнирано с ембиънт мелодични линии, прокрадващи се в дъното на всяка от четирите композиции в албума.

Резултатът е монолитно звучащ 40 минутен обход на изоставените места, скрити в дълбините на подсъзнанието, с характерната аналогова окраска и с неочакваните обрати на експерименталния подход в ембиънт/дроун естетиката.

Вълнуваща работа на един изключително интересен музикант, който се надяваме все пак да видим в София, някой слънчев ден след края на Края на света.