Последни
Home / Музика / Варненските хардкор легенди OUTRAGE издават албум и го отбелязват с концерт с HEXIS & MORILD
Варненските хардкор легенди OUTRAGE издават албум и го отбелязват с концерт с HEXIS & MORILD

Варненските хардкор легенди OUTRAGE издават албум и го отбелязват с концерт с HEXIS & MORILD

Дългоочакваният албум „Катарзис“ на варненските хардкор легенди OUTRAGE излиза на 1 септември, а промоцията на албума в София ще бъде отбелязана с концерт във „Фабрика Автономия“ няколко дни по-късно, на 5 септември. Специални гости на промото ще бъдат датските банди HEXIS и MORILD.

OUTRAGE са създадени през далечната 1996 година и въпреки че имат едва няколко издания до сега, бандата се наложи като една от най-важните групи в българската ъндърграунд сцена. „Катарзис“ съдържа 14 нови парчета с текстове на български и най-тежкия и безкомпромисен звук, който бандата е правила до сега. Албумът е записан от Атанас Мачев и Тодор Войнски в студио „Плейграунд“ във Варна, а миксът и мастеринга са дело на Мариус Костаке в неговото „Студио 148“ в Букурещ, където той е работил и с друга българска хардкор банда – EXPECTATIONS.

Графичният дизайн е дело на Гален Желязков, който е автор и на плаката за концерта в София.

Шоуто в София се организира от колектива на DIY Conspiracy и входът ще бъде свободно дарение. Освен OUTRAGE, във „Фабриката“ ще чуем почернената хардкор банда HEXIS и атмосферичния блек-метъл колектив MORILD – и двете групи от Копенхаген. Това е трети концерт на HEXIS в България и е част от тяхното настоящо турне, което включва 120 последователни дати в различни градове на Европа. 

HEXIS са може би най-здраво работещата група в европейската и дори световната DIY хардкор пънк и метъл сцена с най-дълги турнета, включващи дори и най-странните и затънтени кътчета на света. Техните концерти пък са известни с изключително хаотичната им музика и епилептичната атмосфера, създадена от блиц светлини и машини за дим.

OUTRAGE, HEXIS и MORILD на 5 септември във „Фабрика Автономия“, входът е свободно дарение. Не пропускайте едно от най-уникалните предстоящи хардкор пънк и метъл шоута в началото на месеца!