Последни
Home / Новини / Out of the Sun: Comasummer представят дебютното си EP
Out of the Sun: Comasummer представят дебютното си EP

Out of the Sun: Comasummer представят дебютното си EP

След малко повече от две седмици пионерите на новата софийска психеделия Comasummer ще представят новото си (дебютно) издание. Промото на Out of the Sun е под формата на самостоятелен концерт в добре познатия ни клуб Mixtape 5, а датата е 13 декември.

Comasummer
Тогава, освен че бандата обещава да изсвири всички парчета от диска, ще очакваме и доста нови песни.

Най-свежата новина около групата е, че отскоро са под шапката на Custom Made Music. Лейбълът е базиран във Вирджиния, САЩ и в каталога му влизат имена като Ceremony, Peter Hook & The Light (от Joy Division), David J & Ego Plum (от Bauhaus), Ringo Deathstarr, Stellarium, Screen Vinyl Image и много други. От известно време Comasummer са и с нов барабанист – Йордан Грънчаров.

На 1 декември лейбълът ще издаде EP-то на Comasummer „Out of the Sun“ на касета в лимитиран тираж, а след Нова година – и на CD.

Comasummer
Дотогава на промо концерта ще намерите лимитиран тираж CD-та издадени от самата банда, както и нов текстилен мърч. Само на този концерт всички артикули ще бъдат на готини, по-ниски цени, а към всяка касета и CD като подарък ще има и код за напълно безплатен даунлоуд на албума от bandcamp. Отделно за всички ще има промо-кодове за 50% off от цената на дигиталното издание на Out of the Sun в bandcamp.

Ето какво сподели пред lunatic.bg китаристът на групата – Пламен Печин:

Ще свирим поне час и половина. Ще има и визуализации, които са създадени специално за нас от Спартак Йорданов и Ралица Тонева. Осветлението и звукът ще са на ниво, за което също сме се погрижили.

Обложката и артуърка в албума, както и на мърча на групата е оригинален – дело на Емануела Беловарски и Десислава Иванова. Албумът пък е изцяло записан, миксиран и мастериран от групата.

И още нещо – на 11-ти декември (петък) ще има Rocket Psyence pre-party в бар The Muse с музика, подбрана от самата група и техни съмишленици.

Нямаме търпение!