Последни
Home / Музика / OMEGA TRIBE, FEEDBACKER & LUNATIC THEATRE
OMEGA TRIBE, FEEDBACKER & LUNATIC THEATRE

OMEGA TRIBE, FEEDBACKER & LUNATIC THEATRE

Вечерта на 26 октомври 2018 ще се помни дълго време!

Анархопънк легендите Omega Tribe в София!

Създадени през 1981г. в Барнет, Англия, Omega Tribe са култова легенда от Crass периода на английския протестен пънк. Издавани от Penny Rimbaud, Crass Records, и Corpus Christi Records, „племето“ бързо се превръща в една от най-влиятелните групи на Острова, ставайки част от семейството пионери на т.нар. пийс пънк.

Angry Songs“ и „No Love Lost“ показват широкия музикален спектър – от класическия хаотичен шум на пънка в началото на 80-те до емоционалната мелодичност на пост звученето в средата на десетилетието, Omega Tribe са чудесен пример за групите с широк музикален спектър, силно политическо и активистко послание, достигнали монументален статус благодарение на безкрайната си отдаденост.

След интервюто им за Sofia Rebel Station, което беше едно от първите им след като се събраха отново през 2016г. след близо три десетилетно прекъсване, Omega Tribe обещаха да дойдат в България и по всичко си личи, че това ще стане факт. Един ексклузивен за българската сцена концерт, продължение на силната вълна от събития с особен заряд.

От българска страна събитието подкрепят FEEDBACKER & LUNATIC THEATRE.

FEEDBACKER е пост-пънк/нойз-рок дуо, отроче на сивата столична бетонност. Почти 2 години на бял свят, Иван Шентов и Десислава Петкова одухотворяват и дават форма и звук на тъмнината. Шум и мелодия, FEEDBACKER са забележителна смесица от стилове и влияния, еволюирали у авторите посредством миналият им опит с други известни на българския ъндърграунд имена от близкото и вече не толкова близко минало. Енергичният състав на FEEDBACKER винаги създава правилната за творчеството им атмосфера, поради което участията на групата в страната и чужбина винаги са обект на голям интерес от широк кръг от публика.

Преди две седмици FEEDBACKER стартираха европейско турне, което започна и ще завърши в София – на една сцена със завърналите се  Omega Tribe. Междувременно излезе и второто издание на групата – сплит с гръцката банда Plebah. Последните копия от касетата ще можете да намерите на концерта.

[bandcamp width=100% height=120 album=4123836527 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 tracklist=false artwork=small]

На 26.10.2018 заедно с Omega Tribe и Feedbacker, честта да свирят за първи път на живо пред българската публика ще имат и столичната пост-пънк група LUNATIC THEATRE. Авангард, пънк и електроника ще дадат начало на вечерта в духа и атмосферата на бетонната есен.

Благодарение на отдаден колектив от анонимни активисти, Omega Tribe, Feedbacker и Lunatic Theatre ще вземат участие в DIY шоуто на сезона. Освен групите, невъздържана музика и повече от неочакван повод да се съберем всички, на място ще има дистро, мърчъндайз на групите, много книги, материали и други.

Датата е: 26.10.2018
Мястото е: Underground Gallery/Studio
Цена: 10 лв.
Врати: 20:00
Начало: 21:00

Текст/източник: SofiaRebelStation