Последни
Home / Музика / Noviot Pochetok, Expectations и Moist в Пловдив
Noviot Pochetok, Expectations и Moist в Пловдив

Noviot Pochetok, Expectations и Moist в Пловдив

Който си мисли, че харабийски неща се случват само в София, сигурно скоро не е бил в Пловдив. Свежите хора от Young Blood се свързаха с нас и ни подадоха инфо за следващото им – десето по ред – събитие. За тези, които не знаят (или не са от Пловдив), Young Blood Booking са колектив, който организира интересни ъндърграунд събития, повечето от които гравитират около хардкора, но по всичко изглежда, че не се ограничават само с него. Всичко това се случва през последните 4 години, от когато датира официалното съществуване на YBB.

Ето, че десетото шоу, организирано от тях включва Noviot Pochetok (Скопие), Expectations (София) и Moist от Пловдив. Организаторите отказват да се вземат твърде насериозно (което винаги е плюс) и казват: „не очаквайте нещо мащабно и грандиозно, а по-скоро малък ъндърграунд концерт в приятелска атмосфера, организиран с много любов и желание!“

За определена порода човешки същества обаче, истински „грандиозните“ събития в музиката са именно задушевните малки концерти, където познаваш 2/3 от хората, а другите ти изглеждат като такива, с които би се запознал. Затова ние искрено вярваме в значимостта на всичко, което се създава и организира със силата на чистия ентусиазъм и желанието за споделяне.

Малко за бандите: Noviot Pochetok всъщност ще свирят за втори път в Пловдив, след като преди почти три години – през ноември 2012 г. – гостуваха в града под тепетата. Меланхоличната пънк четворка от Скопие ще ни посети като част от своето мини балканско турне в подкрепа на четвъртия си албум Jas sum zemja.

Понякога весели, понякога тъжни, Noviot Pochetok успяват много добре да пресъздадат онова странно чувство, породено от живота „на гъза на Европа“, т.е. Балканите. Европейското им турне от 2013 г. беше озаглавено именно „We Come From The Ass Of Europe Tour“.

Преди тях ще видим една от най-здраво бачкащите местни хардкор банди напоследък – Expectations. Те ще ударят в Пловдив седмица след като подкрепиха последните няколко шоута от европейското турне на Them Frequencies. За съжаление Expectations решиха да се откажат от по-голямата част от датите в Западна Европа заради ситуацията по границите, свързана с бежанската криза и полицейските рестрикции. В последствие обаче се оказа, че въпреки известни проблеми на границата със Сърбия, турнето не бе помрачено и всички концерти от него са се състояли. Така или иначе Expectations си заслужават наживо, а и не са свирили в Пловдив от почти година.

Местната подкрепа този път ще бъде от страна на поп-пънк пичовете от Moist. Момчетата свирят с онзи неподправен младежки хъс, който крепи вярата ни, че за пънк сцената в Пловдив има надежда!

Дребните детайли относно концерта са:

Дата: 02.10.2015
Час: 20:00
Място: Sound Trap (Капана, на мястото на стария клуб Пъзела)
Damage: 7 точки