Последни
Home / Кино / НОЩ: културата не е само два дни в годината
НОЩ: културата не е само два дни в годината

НОЩ: културата не е само два дни в годината

NoNamePodcast е онлайн предаване от Пловдив, което експериментира с всякакви формати, за да забавлява своите зрители.

Двамата co-водещи – Божидар Атанасов (Бо) и Христо Христов (Пепата) този път избират да съсредоточат следващия си проект върху родния си град. През изминалата 2016 година, по време на „Нощта на музеите и галериите“, те решават да документират събитието. По време на тяхното среднощно препускане из улиците на културната столица те се сблъскват с няколко интересни персонажа, които им споделят мнението си за Нощта, за творчеството и за Пловдив като цял. И така от една невинна разходка се ражда този кратък филм.

Това е НОЩ!

НОЩ е „аудиовизуален ансамбъл, възхваляващ не просто „Нощта на музеите и галериите“ в Пловдив, а артистичен документален филм, който оставя изкуството и изкуствоведите да говорят сами за себе си.

Чрез този материал се стремим да намекнем, че културата и творчеството не са видни само два дни в годината, а постоянно! Подобни мероприятия са константна част от този древен, но вечен град и за нас е огромна чест да сме допринесли, макар и малко, за разпространението на този факт.“ – казват още авторите на НОЩ.