Последни
Home / Кино / Normal People: Първата любов, след която никога не е същото
Normal People: Първата любов, след която никога не е същото

Normal People: Първата любов, след която никога не е същото

★★★★★★

Сериалът “Нормални хора“ ( Normal People) по романа на ирландската авторка Сали Рууни пресъздава историята на една първа любов, започнала в средното училище на Слайго и продължила с многобройни обрати и перипетии през годините в Тринити Колидж в Дъблин.

Един човешки, философски и майсторски заснет разказ, който потапя зрителите в меланхоличната си атмосфера и ги кара да съпреживяват емоциите на героите.

Първите трепети между Мариан (Дейзи Едгар-Джоунс) и Конъл (Пол Мескал), прекрасното чувство да си цял и разбран в свят, който ти е чужд и болката от пропуснатите моменти.

Неизказаните и изпуснати думи заради които би искал да върнеш времето назад.

Училище

Любовта между Мариан и Конъл започва в ученическите им години, когато неговата майка прислужва в имението на родителите й.

Двамата се “намират“ и се оказва, че се чувстват най-естествено когато са заедно въпреки класовото разделение и разделителната линия между тях в училище.

Мариан е умна, саркастична бунтарка, отхвърлена от съучениците си, които й се подиграват, че е “ грозна и плоска като дъска“, макар да й се възхищават тайно.

Конъл е също умен, талантлив, спортист и въпреки патологичната му срамежливост е харесван от училищната компания.

Различията “тегнат“ над връзката им, а през годините пътищата на Мариан и Конъл се разделят и пресичат наново.

Колеж

В колежа ролите им се обръщат и Мариан се радва на популярност в компания на интелектуална бохема, докато неувереният и съмняващ се във възможностите си Конъл изпитва трудности да се “впише“ сред богаташите, докато едновременно учи и работи, за да се издържа.

Всяка раздяла между Мариан и Конъл е болезнена, а всяка нова среща между тях връща у тях усещането, че “са на място“. “С другите никога не е същото“.

Меланхоличното ирландско настроение на филма е допълнено от също толкова чувствен саундтрак, включващ “Only You” на Yazoo, “The Night We Met” на Lord Huron, “It Was You” на Mazzy Star.

Филмът се гледа на един дъх и оставя зрителите за дълго потопени в магичната му атмосфера.