Последни
Home / Музика / Nocktern & krallar на живо в Чешки център през октомври
Nocktern & krallar на живо в Чешки център през октомври

Nocktern & krallar на живо в Чешки център през октомври

На 21 октомври два много интригуващи български проекта ще обединят сили, за да представят музиката и светоусещането си на живо. Мястото е прекрасната зала на Чешки център София, а началният час – 20:00.


NOCKTERN е самостостоятелен проект на Стоимен Стоянов (Them Frequencies), който слага началото си през 2012 година, експериментирайки с традициите в класиката и джаза. В последната година към него се присъединяват Лоран Пеш (La Mine De Rien) – контрабас, Шарл Гиро (Hurdy-Gurdy) – цигулка и Иван Андреев (Auditory Ossicles) – барабани. Първата им поява беше инициирана от фестивала Аларма Пънк Джаз на сцената на Mixtape5 редом до Kayo Dot и KHARA.

NOCKTERN обещават поредица от концерти, представящи дебютният им албум No Sugar Added, който ще се появи под формата на CD и касета през Декември.

krāllār е експеримент в полето на drone/noise музиката, зад който стои Иван Шентов (Feedbacker). Стена от звук, изживяване на ръба на нервна криза, суров минимализъм, намерени звуци и prepared guitar са само част от нещата, до които ще можете да се докоснете на 21 октомври.

По-рано през 2016 излезе и нов албум на krāllār през Gravity’s Rainbow Tapes.

Mожете да го чуете тук