Последни
Home / Музика / Нойз, ню-джаз и пост-класика на сцената на Чешки център в София
Нойз, ню-джаз и пост-класика на сцената на Чешки център в София

Нойз, ню-джаз и пост-класика на сцената на Чешки център в София

Изключително интригуващ концерт и колаборация на живо ни очаква този петък – 21 октомври – на сцената на Чешки център в София. Зад събитието стоят познати имена от експерименталната сцена на столицата в лицето на проектите The Bedlam Club , NOCKTERN и krāllār.

NOCKTERN е самостостоятелен проект на Стоимен Стоянов (Them Frequencies), който слага началото си през 2012 година, експериментирайки с традициите в класиката и джаза.

 


В последната година, към него се присъединяват Лоран Пеш (La Mine De Rien) – контрабас, Шарл Гиро (Hurdy-Gurdy) – цигулка и Иван Андреев (Auditory Ossicles) – барабани. Първата им поява беше инициирана от фестивала Аларма Пънк Джаз на сцената на Mixtape5 редом до Kayo Dot и KHARA. Предстоят поредица от концерти представящи дебютният им албум No Sugar Added, който ще се появи под формата на CD и касета през Декември.

krāllār е суров експеримент в полето на drone/noise музиката, зад който стои Иван Шентов (Feedbacker). Стена от звук, изживяване на ръба на нервна криза, суров минимализъм, намерени звуци и prepared guitar са само част от нещата, до които ще можете да се докоснете на 21 октомври. По-рано през 2016 излезе и нов албум на krāllār през Gravity’s Rainbow Tapes.

Mожете да го чуете тук.

 


The Bedlam Club
е интернационален инструментален синематик пънк-джаз проект създаден в София в Деня на Апокалипсиса – 22-ри Декември 2012.

 


Първоначално бандата се казва Ghostnote. Създадена е от Тавис Престън (Шотландия) – контрабас и Самюъл Покро (Франция) – клавири и кларинет. Двамата вече са свирили заедно в друга Софийска банда наречена Mad Maria. През ляотото на 2013 към тях на барабаните се присъединява Димитри Ягодин (Kaka Siara, Reactija, Jezzve); все още под името Ghostnote те участват за пръв път като трио на фестивала „Нищо Подобно“. През Октомври 2013 към тях се присъединява и перкусионистът Георги Попов (България). Последния им концерт като Ghostnote беше в клуб Maze като част от Alarma Punk Jazz Fest. В последствие бандата сменя името си на The Bedlam Club и може да бъде описана като пънк с ретро-синематик елементи и джаз привкус.

21 октомври на сцената на Чешки център София (ул. „Г. С. Раковски“ 100)

The Bedlam Club (Cinematic Electro Punk Jazz)
https://soundcloud.com/the-bedlam-club
https://www.facebook.com/bedlamclub

NOCKTERN (Nu Jazz/Post Classic)
https://soundcloud.com/nocktern
https://www.facebook.com/nocktern/

krāllār (Drone Noise)
https://soundcloud.com/krallar
https://www.facebook.com/thekrallar

С подкрепата на Alarma Punk Jazz Fest

Начало / 20:00
Вход: 5 лева