Последни
Home / Кошче / Ник Кейв пуска официален скейтборд
Ник Кейв пуска официален скейтборд
Ник Кейв е видимо развълнуван по време на представянето на новата му скейт дъска

Ник Кейв пуска официален скейтборд

Знаеш кой е Ник Кейв. 57-годишен австралиец, който се облича добре, говори бавно и гледа мрачно. Не е точно онзи тип музикант, от който очакваш да изкара собствена линия скейтове. Това като че ли е територия, запазена за хора под 30 с оцветени щръкнали коси, пиърсинг и фен-база от истерични тийнейджърки. Сериозно, опитай се да си представиш Ник Кейв на скейт. По някакъв магически начин това няма да е комично, нали?

Явно изхождайки от този научен факт господин Кейв е решил да сложи името си върху signature дъска. Тя е създадена в партньорство с австралийската скейт компания Fast Times и артистът от Сан Франциско Чък Спери, а темата е парчето Nature Boy. Графиката представлява приятна златокоса мацка с лек психеделичен привкус и цветя. Всъщност скейтбордът е достатъчно красив за да си го закачиш на стената. Струва около 100 (американски) кинта. Можеш да си го поръчаш в два варианта – 8“ и 8.25“, но това няма никакво значение ако ще го слагаш на стената.

Можеш да видиш дъската в действие на фона на Nature Boy в официалното промо видео. Надявахме се да видим самият Ник Кейв да шляпа кикфлипове в него, но уви. Само можем да си го представим. И по някакъв магически начин това не е комично.

Така е. Чичо Ник е застрахован от това да е смешен. Всички го харесват. Майка ти го харесва. Приятелката ти го харесва. И ти го харесваш. Или го мразиш, което е практически същото.