Последни
Home / Новини / New Order ще издадат нов албум без Питър Хук
New Order ще издадат нов албум без Питър Хук
Бърнард Съмнър

New Order ще издадат нов албум без Питър Хук

Това, което бе поставено под въпрос през изминалите две години – ще има ли изобщо New Order и още по-натам – нов албум, вече е ясно: да, групата е активна и да, нов албум ще има. Тoй най-вероятно ще излезе още тази година, с тенденция към есента.

Потвърждението дойде от списание Rolling Stone, пред което проговориха вокалистът Бърнард Съмнър и барабанистът Стивън Морис.

Надеждите за нов материал от New Order се подновиха още с концертните им изяви през миналото лято, които, освен че последваха изявления за окончателното разпадане на групата, представиха и новата песен „Plastic“.

По думите на Съмнър изпълненията на живо били добре приети от публиката, и издаването на нов албум било следващото логично нещо, което е редно да направят. Морис допълва, че след 2011 нещата не вървели добре, но от миналия декември групата започнала засилено да прави нови записи.

Освен споменатата „Plastic“ стана ясно, че има поне още една завършена композиция – „Restless“.

Въпросът, който всички си задаваме, е доколко групата ще запази своя облик без Питър Хук, който, няма какво да си кривим душата, правеше 80%, ако не и повече, от характерното звучене на бандата, да не говорим за брилянтните текстове.

Добра новина е, че отново ще чуем на клавири Джилиън Гилбърт, съпруга на Морис от 1994, която сега се е присъединила към New Order, след като за последно свири с групата за чудесния Get Ready от 2001.

В групата в момента са още Фил Кънингам и Том Чапман, и двамата членове на Bad Lieutenant.

За Съмнър, с присъединяването на новите членове, всеки влизащ в различна роля, групата е станала по-подвижна. А текстовете по-неясни. Доколко това е за добро, предстои да се разбере. Стискаме палци.

Чуйте „Plastic“, изпълнена на живо в Чикаго на 1 юли 2014: