Последни
Home / Новини / Neon Lies (HR) с концерти в София и Пловдив
Neon Lies (HR) с концерти в София и Пловдив

Neon Lies (HR) с концерти в София и Пловдив

Дарк уейв и минимъл синти-пънк проектът Neon Lies ще изнесе концерти в афиша на Alarma Punk Jazz 2016 в столичния клуб „Мазе“ от 21.00 ч. на 8 юни, сряда, и в Post-Culture Stage, Пловдив, от 21.00 ч. следващата вечер, 9 юни.

Съпорт на хърватите от българска страна ще окажат Saturated Pixels и Rosenquarzexpress.

Neon Lies е новата формация на Горан Лаутар, когото познаваме най-вече покрай бандите му Modern Delusion и The Celetoids, но също и от участието му в други загребски ъндърграунд състави от близкото минало като The Babies, Welcomin’ Committee In Flames и Dykemann Family. Т.е., тук иде реч за богат опит в областта както на по-мрачните жанрове, така и на гаражния рок-ен-рол и нойз-пънка. Със своето хърватско-японско трио – Welcomin’ Committee In Flames – Лаутар вече е бил в България – отново в София и Пловдив, през далечната 2009.

Neon Lies е актуалното му превъплъщение, с което музикантът дълбае и в класиката от златните години на дарк уейва, но и в не по-малко мрачното бъдеще. А що се касае до историята на „Аларма Пънк Джаз“ и някои всеобщи любимци, да припомним, че Лаутар представи Neon Lies на съвместен концерт с италианците Soviet Soviet в началото на годината.

В Saturated Pixels са Любомир Брашненков и Ангел Додов, които ще подкрепят гостите и в двете им изяви. Тандемът е участвал нееднократно в първите издания на „Аларма Пънк Джаз„, но с предишни свои формации – Осил АмукСпособ, КсеТоФон, Под дъжда, Котки под коли и други. Миналия месец Saturated Pixels ремиксирахавсеобщите любимци Doesn’t Frogs, а съвсем скоро очаквайте и дебютното EP на дуото „Photons„. Миниалбумът ще излезе със съдействието на Иван Шопов (Cooh/Balkansky) през неговата платформа ABCD.

На софийския концерт ще има още един специален гост: Rosenquarzexpress. Бандата на Илияна Бешкова, която живее в Мюнхен през последните двайсет години, съчетава психеделик рок, дрийм-поп, колд уейв, минимъл, дарк блус и западноафрикански мотиви. На българска територия проектът (като соло- или трио пърформънс) е бил съпорт на формациите Dirty Beaches, Hugo Race Fatalists, Zea, No Joy и Monozid.

Днес – 7 юни – ден преди софийската дата, Горан Лаутар ще направи подгряващо парти в софийския клуб „Нов Берлин“ (улица „Султан Тепе“ 18). Един от посетителите там ще спечели двоен билет за концерта в клуб „Мазе“ на 8 май.