Последни
Home / Новини / Поети, актьори и музиканти помагат на Ненад
Поети, актьори и музиканти помагат на Ненад

Поети, актьори и музиканти помагат на Ненад

Преди около три месеца 22-годишният студент в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Ненад Костадинов започва да изпитва болки в корема. Лекарите му изписват пробиотик, защото смятат, че има проблем с чревната флора, но болките продължават. После идва теорията за стомашен вирус и какво ли още не. Състоянието му се влошава, и така той стига до ВМА, където му поставят диагноза Музинозен карцином на дебелото черво или рак на дебелото черво. Ракът е агресивен и се развива бързо, а той вече е загубил ценно време да ходи от кабинет на кабинет докато му поставят точна диагноза. И така, на 22-годишна възраст, започва усилена борба за живот.

„Ненад e обаятелен, чаровен, с огромна воля, жизнен, вдъхновяващ, студент по актьорско майсторство в четвърти курс в Югозападен университет „Неофит Рилски“, гр. Благоевград. Молим Ви да ни помогнете да съберем пари за лечението му в чужбина, за да може да живее и да се раздава, както досега. Времето е малко, а парите много, но вярвамe, че ако се обединим, ще успеем. Чакаме оферти от няколко клиники, уведомиха ни, че със сигурност лечението ще бъде над 20 000 евро. Който има желание и средства, молим да помогне! Благодарим за подкрепата! Заедно можем!“, призовават приятелите му.

В помощ за събиране на средствата, необходими за лечението на момчето, негови приятели и съмишленици организират благотворително събитие – концерт, литературно четене и пърформанс в едно.

Повече информация за събитието, което се провежда на 21 ноември в MAZE можете да намерите тук.

nenad
Ненад е млад човек, който наскоро разбира една от най-ужасяващите новини: има рак. За целта се нуждае от средства, с които обаче не разполага. Ние, негови приятели, организираме благотворително четене и концерт на 21-ви ноември, на което приканихме всички музиканти, писатели, актьори, както и други творци да се включат. Те ще донесат част от творчеството си, което вие ще можете да си закупите, като всички събрани средства ще получи Ненад.

Ето и кои хора на изкуството ще участват:

Музикантите:

Илко Биров
„Синият заек“
Иван Димитров
Симеон Германов
Даниеле Бифолко & Самуил Павлов
Филип Димитров & Димитър Филипов

Актьорите:

Борис Кашев
Станислав Кертиков

Писателите:

Иван Димитров
Нинко Кирилов
Иглика Дионисиева
Стефан Гончаров
Тома Марков
Стефан Иванов
Лили Йовнова
Марин Бодаков
Стефани Гончарова
Петър Чухов
Мартина Маринова

Може да се включите и вие. За всеки, който не може да дойде, но чувства каузата близка:

БАНКОВА СМЕТКА ЗА НАБИРАНЕ НА ДАРЕНИЯ:
Първа Инвестиционна Банка
FINVBGSF
НЕНАД КОСТАДИНОВ
BG57FINV91501015657582
(Основание за захранване/превод)
ДАРЕНИЕ ЗА ЛЕЧЕНИЕ