Последни
Home / Музика / Премиера: Adaptive – първо видео от новия албум на Mytrip
Премиера: Adaptive – първо видео от новия албум на Mytrip

Премиера: Adaptive – първо видео от новия албум на Mytrip

‘Filament’ e името на новия албум на ambient/drone проекта Mytrip, а ‘Adaptive’ е първият клип към него. Видеото, както и цялостната визуална идентичност на ‘Filament’ са дело на художникът и сценограф Силвана Илиева. ‘Filament’ излиза на 7 ноември и вече може да бъде поръчан онлайн.

С ‘Filament’ Ангел Симитчиев продължава започнатото в миналогодишния си винил ‘Empty’, но се впуска още по-навътре в суровия и комплексен звук на Mytrip. Атмосферичните пейзажи в албума са допълнени от минималистични, но напрегнати мелодии, размити ритмични структури и органични акустични звуци. Албумът съществува на границата между ambient, drone и dub, за да се превърне в най-музикално и емоционално вариращия запис на Mytrip до момента.

Mytrip - Filament
Освен дигитално, ‘Filament’ излиза на 12-инчов винил от българския лейбъл Amek Collective. Албумът ще се разпространява и на касета (издадена, заедно със Serpent Eve Records). Тя включва ексклузивни ремикси от Иван Шопов (който е мастерирал албума), Evitceles и гръцкият пост-индъстриъл проект Conjecture.

Предварителната продажба на ‘Filament’ е в Bandcamp и Bigcartel. Албумът е дистрибутиран от Minor Label в Германия и Stashed Goods в Англия.